maanantai 23. syyskuuta 2013

Mummolan LP-levyaarteet

Inka oli viikonlopun mummolassa yökylässä sillä aikaa, kun me vanhemmat juhlimme ystäviemme ihania syyshäitä (onnea E&S!). Hakiessamme Inkaa sunnuntaina tuli puheeksi lastenlaulut ja -levyt. Mietin kaihoisasti ääneen, että missä ovat ne kaikki ihanat LP-levyt, joita olen kuunnellut pienenä. Muistin hämärästi ainakin yhden levynkannen kuvan, mutta varsinkin ne laulut soivat joskus päässäni.
 
Mummo mainitsi, että "Siinähän ne on selkäsi takana, kun avaat vaan sen oven!". Siinä tv-tason kaapissa koko levykokoelma oli vuosikaudet ollut! Hain pinosta sen levyn, jossa oli kissa suihkussa ja ronsu paljussa. Onneksi vanhemmiltani löytyy LP-soitin, joten saimme levyn heti soimaan. Tämä Atsipoppaa 2 oli (ainakin oman muistikuvani mukaan) lempilevyni lapsena.
 

 
Levyllä on ihan huippuja biisejä! Muutamat saivat ihan uuden merkityksen nyt aikuisena kuunnellessa. Esimerkiksi B-puolen laulussa Isän rakas harrastus lauletaan jotain isän bodaamisesta ja äidin tiskaamisesta... Täytyy kuunnella lauluja vielä tarkemmin seuraavalla mummolakäynnillä!
 
ATSIPOPPAA 2 (LP)

A-puoli:

1. Kova kingi sä oot: Jonna
2. Lystit häät: Sanna ja Reetta
3. Kissa suihkussa: Eno-Samuli
4. Ronsun palju: Reetta ja Sanna
5. Haamuleikki: Jukka
6. Rautakangen päänsärky: Toivo-setä
7. Heissan Niina! : Sanna ja Reetta
8. Etanan vauhdilla: Jukka
9. Hei pippijuu: Sanna ja Reetta
 
B-puoli:

1. Sano sano se: Reetta ja Sanna
2. Isän harras harrastus: Jukka
3. Parhain paikka: Eno-Samuli ja lapset
4. Parane pian mummu:  Heini
5. Ei me tykätä likoista: Jukka
6. Se on varmasti ollut koistinen: Reetta ja Sanna
7. Kaikkihan sen ties: Eno-Samuli
8. Sateenkaaren päässä: Sanna
 


Olemme isännän kanssa huomanneet, että Inka on alkanut jorailla, kun kuulee musiikkia. Pieni kroppa hytkyy enemmän ja vähemmän musiikin tahtiin, mutta selvästi rytmi tarttuu ja alkaa heilututtaa! Esimerkiksi television tunnusmusiikit tanssituttavat, mutta radiosta tullut jatkuva musiikki ei niinkään.
 
Mummolan musiikkihetki oli toisaalta ajoitettu hieman huonosti. Inka oli väsynyt ja jollain tavalla protestoi poissaolomme vuoksi eikä musiikki erityisesti innostanut. Hauskinta olisi tietenkin ollut vain penkoa, tutkia ja heitellä levyjä, mutta tylsä äiti kielsi senkin (heti kun oli saanut pari kuvaa).
 
Toivotaan, että seuraavalla kerralla 70- ja 80-luvun levyaarteet miellyttävät pientä joraajaa enemmän!

 

2 kommenttia: