lauantai 27. syyskuuta 2014

Pipoja ja fillarihuppari

Muutaman viimeisen viikon aikana saumuri ja ompelukone ovat olleet jostain syystä aika vähällä käytöllä. Ennen vauvan syntymää hurautin parille pienelle päivänsankarikaverille syntymäpäivälahjoiksi pari pipoa. Pari muuta pipoa hurautin äskettäin. Nopeaa ja näppärää. Kahden alimman kuvan tähtipipot ovat samasta kankaasta! (..kamerat ja valokuvausolosuhteet..)







Aloitin viikkoja sitten tekemään tytölle hupparia, mutta sen viimeistely sai odottaa eiliseen. Oikeastaan huppari valmistui jo kerran, mutta koska ompelin sen ilman oikeita kaavoja siitä tuli tosi kummallinen. Pääntiestä tuli niin suuri, että huppari holahti lapsen hartioilta alas, jos huppu ei ollut päässä. Aloin jo virittelemään jonkinlaista resorihässäkkää pääntietä pienentämään, mutta ähh, karmea sekin. Ei auttanut kuin leikellä valmiista hupparista hihat ja huppu irti ja kursia setti kasaan uudelleen.

Ensimmäisessä versiossa hupparin vuori oli kivasti ommeltu niin, ettei saumoja näkynyt (siis niitä lankoja..?). Viimeisen version olisin joutunut purkamaan kokonaan, jos olisin halunnut yhtä siistin vuorin, mutta päädyin ompelemaan kaikki kankaat samalla hurautuksella kiinni. Edelleen pääntie on liian iso, mutta huppari pysyy kuitenkin tytön päällä. Ja mikä tärkeintä, tytön mielestä fillaihuppai on hieno!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti