keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Arjen apuja

Tulevana äitinä olen kovasti pohtinut mitkä tavarat ovat tuikitärkeitä vauva-arjessa. Kun henkilökohtaista käytännön kokemusta ei ole, ovat ystävien ja sukulaisten vinkit kullanarvoisia. Vauvan tarvikkeita on niin moneen lähtöön, ettei kaikista edes ymmärrä mihin tarkoitukseen ne ovat... Vauvantarvikkeista eroon haluavat ystävät ovat kyselleet tarvitsetko sitä ja sitä, heillä olisi jo jouten. Kun vauva on vielä syntymättä, on kovin vaikeaa kuvitella ensinnäkin vaatteiden menekkiä tai tarvitsenko autoon peruutuspeilin kautta katsottavaa peiliä, jotta näen ajaessa onko vauvalla kaikki hyvin. Varmasti sekin olisi kätevä, mutta en etukäteen halua haalia asuntoa täyteen tavaraa, joiden tarpeellisuudesta en ole vakuuttunut.

Sen sijaan päätin ommella valtavan imetystyynyn, jonka kuvittelen olevan hyvä apu rentoon imettämishetkeen. Varmasti ilman sitäkin pärjäisi, mutta jotakin oli saatava ommella. Sisustyynyn täytteeksi tuhosin ala-asteella tekemäni valtavan "koristetyynyn", jonka sisällä oli vaahtomuovirouhetta. Tein kaksi vetoketjullista vaihtopäällistä, jotta toinen joutaisi välillä pesuun.

Loppuraskaudesta imetystyyny on oivallinen apu hyvän löhöily- tai nukkumisasennon löytämiseen! Sen saa kätevästi polvien väliin tai niskan taakse asentoa tukemaan. Myös ystävät ovat sen sohvalta löytäneet (vaikea olla löytämättä) ja innostuneet pyörittelemään sitä. Eräskin innoissaan kyseli miksi sohvatyyny on niin erikoisen muotoinen ja vastauksen kuultuaan ilmeestä pääteltyäni ei ollut enää kovin viehättynyt. Sitä ei ole vielä käytetty...!


4 kommenttia:

 1. Sama juttu, eli en tiedä yhtään mitä todellisuudessa tarvitaan ja mihin kannattaa satsata. Viimeksi aamulla googletin jotain koliikkikeinuja, vaikken edes tiedä tuleeko meidän lapselle koliikkia/muita vatsaongemia :/

  Tommonen imetystyyny voisi olla ihan kätsä.

  VastaaPoista
 2. Eilen ostettiin vaunut ja jätin myyjän suosituksista huolimatta hoitolaukun ostamatta. En tiedä teinkö elämäni virheen..! Ihan kuin niitä ei enää jälkikäteen saisi.. Vaikken mikään tyyliniekka olekaan niin yleensä on joku astetta kivempi veska aina mukana, johon sen varavaipan saa laitettua. Luultavasti täytyy vaan löytää se "astetta kivempi" veska, koska sinne luultavasti tulee laitettua hurjan paljon enemmän kamaa kuin se varavaippa.. :D Siperia opettaa!

  VastaaPoista
 3. Ooo, ihana blogi! Minä kyllä koin että imetystyyny oli hyvä, varsinkin kun muuten vain sylissä viihtyvä vauva tykkäsi nukkua päikkäreitä imetystyynyn syleilyssä sohvalla vieressäni ja sain kädet hetkeksi vapaaksi :) Me ollaan hoitolaukkuna käytetty pääasiassa sitä tuotenäytteitä sisältänyttä Libero-laukkua, jonka saa synnäriltä... Mutta haaveilin kyllä Puman laukusta, joka ei lainkaan ole siihen tarkoitukseen tehty, mutta huomattavasti kauniimpi kuin oikeat hoitolaukut. Nyt ei vissiin ole enää järkevää sitä ostella, kun tähänkin asti on ilman selvitty ja vaatehuone kuitenkin on täynnä laukkuja :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos Sanna! Joo olen kuullut muualtakin, että se vihreä Libero-laukku on ollut ahkerassa hoitolaukkkukäytössä. Joo onhan noita veskoja kertynyt itse kullekin.. :)

  VastaaPoista