lauantai 21. heinäkuuta 2012

Ruokakaappien tyhjennystä

Tiedättekö sen tunteen, kun ei jaksaisi mennä kauppaan, mutta kylään tulevalle ystävättärelle olisi kiva tarjota jotain suuhunpantavaa? Eteen tulee haaste etsiä keittiön kaapeista tarvikkeita leipomuksiin. Tänään oli juuri tämä tilanne ja ajattelin "päästä helpommalla" keksimällä tarjottavaa olemassa olevista tarvikkeista. Parvekepuutarhan sadosta ei ollut apua... Pakastimesta löytyi viime syksyn suppilovahveroita, jääkaapista porkkanaa, ruokakermaa, munia, Oltermannin jämä ja kuivakaapista sipulia. Sienipiirakka! Onneksi löytyi myös ainekset piirakkapohjan tekoon.

Lonkalta tein taikinan margariinista, vehnäjauhosta, ruisjauhosta, suolasta ja vedestä. Paistoin piirakkapohjaa uunissa jonkun aikaa. Paistoin pannulla sienet, raastetut porkkanat ja pilkotut sipulit ja maustoin setin musta- ja valkopippurilla ja suolalla. Sekoitin keskenään kaksi munaa, ruokakerman, suolaa ja grillausmaustetta. Sienisetti piirakkapohjan päälle, sen päälle munakerma ja päällimmäiseksi juustoraaste. Oltermanni ei taida olla ihan paras piirakkajuusto, mutta meni paremman puutteessa. Paistoin piirakan kakskaksviidessä jonkun aikaa.


Nälkä ja suurielkeisesti mahassa liikkuva vauva nostivat Pingalen ylös aikaisin. Isäntä kävi kesken uniensa keittiössä ja ihmetteli miksi minulla on sienipussi esillä. Ilmoitin tekeväni sienipiirakkaa. Hämmennys oli suuri:  "Kahdeksalta aamulla?!" Piirakka ehti jäähtyä ennen tarjoilua, mutta mikron kautta käytettynä oli taas herkullista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti