torstai 25. lokakuuta 2012

Miinus bongattu

Nyt se on nähty. Nämän syksyn ensimmäinen pakkaslukema lämpömittarissa! Kyseinen kyttäämisleikki kuuluu jokaiseen syksyyni. Odotan innolla viileitä ilmoja ja talven tuloa. Ensimmäiset pakkaset saavat minut kummallisesti ja lapsenomaisesti innnostumaan. Syksyn ensimmäinen miinus-lukema tuli kuitenkin aika yllättäen. Yleensä kyttään muutamassa asteessa keikkuvaa digitaalista lämpömittaria monena iltana peräkkäin, mutta nyt miinus pääsi yllättämään. Bongasin miinuksen tänä aamuna puoli seitsemän maissa, kun tytär ilmoitti sievästi haluavansa aamupalaa (noin seitsemän tunnin katkeamattomien yöuniensa jälkeen). Lukema makuuhuoneessa sijaitsevassa ulkomittarissa oli -0,7 astetta. Taisi isäntäkin herätä, kun hihkuin vauvalle syksyn ensimmäistä pakkaslukemaa. Tällä hetkellä (torstai-iltana klo 23:03) mittari näyttää -2,9 astetta ja olen aivan fiiliksissä! Kävimme tänään koko perheen voimin iltalenkillä, mutta silloin lämpötila taisi olla nollan tietämillä.

Seuraava odotus koskee ensilunta. Se tuntuu aina jotenkin niin puhtaalta ja uudelta. Tekee mieli varmistaa, että näkeehän kaikki ensimmäisen lumisateen! Tulevaan talveen liittyy paljon myös jännittäviä käytännön asioita. Miten pärjäämme omakotitalon lumenluonnin kanssa, pääsenkö vaunuillani verantaa pidemmälle, lämpeneekö talo varmasti, juuttuuko auto lähimpään mäkeen... Nämä ajatukset liittyvät toki kylmään ja runsaslumiseen talveen, jota odotan mahdollisista haasteista huolimatta. Talvi on ihana vuodenaika ja syksy on siihen miellyttävä siirtymävaihe. Syyspäivien iloksi talvikuva parin vuoden takaa.

Talvimaisema parvekkeeltamme 7.12.2010.

2 kommenttia:

  1. Kaunis kuva. :) Taisi tuo toiveesi ensilumesta toteutua ennemmin kuin arvasitkaan! Ainakin täällä sataa lunta tälläkin hetkellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo! Yllätys oli seuraavana aamuna melkoinen, kun maa oli valkoinen! Ihanaa! Harmittaa jo valmiiksi tulevat plussakelit...

      Poista