lauantai 2. helmikuuta 2013

Lauantain herkut

Minulla on joku kieroutunut fiksaatio tuorejuustokakkuihin ja suolaisiin piirakoihin. Juustokakut eivät ole niin makeita ja ne on superhelppo tehdä. En ole makeiden kermavaahtotäytekakkujen tai leivosten ystävä, mutta  pirteät juustokakut ovat yllättäneet minut herkullisuudellaan täysin. Suolaiset piirakat ovat yksinkertaisesti ihanan suolaisia! Molempia tein tänään, kun tuli harvinaisempia vieraita kylään. Terveisiä Jyväskylään! Olen tehnyt aikaisemmin monta kirpeää limejuustokakkua, mutta tällä kertaa kokeilin mangokakkua. Juusto-osiossa on mangotuorejuustoa ja kiilteen seassa tuoreen mangon palasia. Jos joku haluaa ohjeen niin sellainenkin löytyy (puoliksi mun päässä, heh).

Suolainen piirakka kätki tällä kertaa sisäänsä kinkkua, sipulia, kirsikkatomaatteja, fetaa ja oliiveja. Tästäkin ohje löytyy, jos vesi herahti kielelle. Kun vieraita oli tulossa suht monta, ajattelin tehdä piirakkaa pellillisen, koska pyöreä piirakkavuoka tuskin olisi riittänyt. Pellillinen meni parempiin suihin alta aikayksikön.

Saimme Jyväskylän perheystäviltä tuliaisiksi lakkahilloa. Lakat ovat yksiä maailman herkullisimpia marjoja! Ihanaa, saamme laitettua herkullista lakkahilloa vaikka mihin, muun muassa rahkan tai maustamattoman jogurtin joukkoon, lettujen tai pannarin päälle tai vaikka jäätelön kaveriksi! Ai että!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti