keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Lettuja iltapalanälkään

Isäntä pohdiskeli eilen illalla, että jotain hyvää tekisi mieli. Kaapeista löytyi mm. vispikermaa, hilloja, munia, marjoja, turkkilaista jogurttia, keksejä ja maitoa. Ehdotin, että tekisin partajogurtista, vispikermasta ja hunajasta sekoituksen ja niiden kaverina tarjoisin Digestive-keksimuruja ja pakastimesta otettuja marjoja. Isäntä siihen: "Hmm... Ei sellasta, jotain muuta.. Tehää lettuja!" Tuo tehäälettuja tietenkin tarkoittaa, että minä tekisin ne ihan keskenäni.
 
Päädyin siis tekemään lettutaikinaa kymmenen jälkeen illalla. Olen edelleen vähän huono/laiska katsomaan ohjeita, mutta sentään vilkaisin jotain netistä löytyvää lettutaikinaohjetta, jotta muistan kaikki oleellisimmat ainekset. Ennen ohjeenvilkaisua olin jo ladannut kulhoon puolisen litraa maitoa, kolme munaa (ohjeen mukaan kaksi riitti) ja jauhoja. Ohje muistutti vielä sokerista, suolasta ja rasvasta. Lisäsin vielä hyppysellisen vaniljasokeria. Taikinan olisi pitänyt turvota puolisen tuntia, mutta se sai turvota vain sen aikaa, kun vatkasin vispikerman vaahdoksi.
 
Paistettujen lettujen päälle löytyi kahden Ailan hilloa. Naapurin Ailan omenahilloa ja Jyväskylän Ailan lakkahilloa. Lakkahillosta kaavittiin purkinpohjat eli hyvin on maistunut! Kyllä oli ravitseva ja terveellinen iltapala, että!
 


 

2 kommenttia: