perjantai 5. heinäkuuta 2013

Baby Shower rakkaalle ystävälle

Rakas ystäväni piti minulle viime kesänä ihanat baby shower -juhlat. Sama ystävä saa esikoisensa elokuussa (jos uskoo laskettuihin aikoihin) ja halusin puolestani järjestää hänelle vauvakutsut. Juhlat pidettiin meillä viime sunnuntaina ja paikalle pääsi ilahduttavan moni kutsutuista. Kesä on sikäli haastavaa aikaa, että monilla on viikonloppuisin paljon muutakin menoa, mutta tälle viikonlopulle niitä ei osunut. Muutaman vieraan myöhästymisestä ehdimme olla todella huolissamme, mutta onneksi nekin selittyivät tiltanneella kännykällä sekä persoonallisella suunnistustaidolla...
 
Kuva: Johanna Löyhkö
 
Annoimme yhteisinä lahjoina kaksi lahjakorttia: Lastentarvike-liikkeeseen ja Helsinki Day Spahan. Ystävämme saa siis hankkia vielä uupuvaa vauvarojua ja pääsee vielä hemmottelemaan itseään valitsemaansa hoitoon. Hän kertoi menevänsä viimeisen työpäivänsä päätteeksi hoidattamaan jalat kuntoon ja hankkimaan esittelykuntoiset kesävarpaat. Yksi vieraista askarteli aivan ihanan kortin, johon me kaikki lahjaan osallistuneet laitoimme nimemme, mutta emäntä unohti kuvata sen ja kaikkea muutakin oleellista... Harmittaa vietävästi! Onneksi vieraat skarppasivat kuvauksen suhteen.
 
Pingale esittelee tiluksia... Kuva: Johanna Löyhkö
 
Halusin antaa omana lahjana vauvan leikkimaton, jonka ompelin itse. Lisäksi ompelin housut ja froteehaalarin. Uusi tulokas sai lisäksi tädiltään muun muassa bodyn sekä pieneltä serkultaan puuhelmistä tehdyn tuttinauhan.
 
Vauvalle froteehaalari. Kuva: Johanna Löyhkö
Vauvalle leikkimatto. Kuva: Johanna Löyhkö
 
Leikkimatto taisi olla mieluisa. Kuva: Johanna Löyhkö
 
 
 
Hoidimme tarjoilut nyyttäriperiaatteella. Leivoin juhliin mangotuorejuustokakun, gluteenittoman kasvispiirakan sekä jauhottoman mutakakun. Myös mangokakusta tein oman pienen gluteenittoman version. Kirjoitan kaikista edellämainituista reseptit lähiaikoina. Vieraat toivat muun muassa itsetehtyä perunasalaattia ja porkkanasämpylöitä, juustoja ja levitteitä, alkoholitonta skumppaa ja kesäboolia, marjoja ja dipattavia vihanneksia. Kyllä oli pöytä koreana! Notkuvasta herkkupöydästäkin jäi kuva ottamatta, yhyy!
 
Baby showerissa pääohjelmanumero oli yhdessäolo ja herkuttelu, mutta olimme järjestäneet hieman muutakin ohjelmaa. Halusimme antaa tulevalle äidille myös toivotuksia ja vinkkejä, joita kirjoitimme pienille lapuille. Tuleva äiti saa laput vauvan synnyttyä. Lisäksi jokainen kirjoitti yhdelle kauniisti askarrellulle kartongille arvauksensa vauvan syntymäpäivästä, painosta sekä nimiehdotuksen.
 
Kuva: Johanna Löyhkö
 
Itse olin järjestänyt pienimuotoisen ja leikkimielisen vauvavisan. Visa koostui kahdesta osa-alueesta: lyhenteistä ja tavaroiden tunnistamisesta. Lyhenteet ja tavarat liittyivät yllättäen raskauteen, vauva-aikaan ja lapsuuteen. Olin bongannut vauvavisan toisesta blogista ja muokkasin siitä näköisemme. Kuinka monta sinä tiedät? Pisteitä saa oikeista vastauksista sekä hyvistä arvauksista! Oikeat vastaukset löytyvät alempaa.
 
Vauvavisan lyhenteet:
1. rv
2. la
3. vvv
4. vk-haalari
5. AIO
6. nipa
7. np-ultra
8. pk
9. vasu
10. IPR
 
Vauvavisan tavarat:

Vauvavisan kupongissa oli ihana kuviointi.
Vauvavisan vastauksissa oli paljon viihdyttäviä arvauksia. Yksi niistä oli lyhenteiden nipa: nänni imeskelty paskaks, auts. Vauvavisassa oli muutamia kiperiä kohtia, mutta yksi eniten pähkäilyjä aiheutti tavarantunnistusosion viimeinen tavara. Hämäykseksi olin laittanut esille vain yhden vaikka settiin kuuluu neljä.
 
Vauvavisan oikeat vastaukset:
 
Lyhenteet:
1. rv = raskausviikko
2. la = laskettu aika
3. vvv = vauvan vessahätäviestintä eli vaipattomuus
4. vk-haalari = välikausihaalari (keväälle ja syksylle)
5. AIO = All In One -kestovaippa, jossa kaikki osat on samassa vaipassa
6. nipa = niskapaska (vauvan vaippa falskannut ja kakkaa on niskassa asti)
7. np-ultra = niskapoimu-ultra
8. pk = päiväkoti
9. vasu = varhaiskasvatussuunnitelma päiväkodissa
10. IPR = itkupotkuraivarit
 
Tavarat:
1. kestoliivinsuoja
2. rintakumi
3. kestovaipan imu (tai puklurätti, pefletti, pesulappu..)
4. rintapumpun osa
5. purulelu
6. vaununrenkaan suoja
 
 
Yksi vieras keksi tehdä tuleville vanhemmille apulahjakortteja. Hän oli askarrellut hienot kortit, joihin oli kirjoittanut erilaisia palveluksia. Kukin vieras nosti kortin ja minulle osui koiranhoitoapu. Muita olivat muun muassa lounastreffit, vaunulenkki ja kauppakassienkanto. Jää siis jokaisen omantunnon varaan myös lunastaa lupauksensa! Myös tuore äiti on velvoitettu pyytämään apua tarpeen tullen. Hienot kortit unohtuivat tosin kotiin, mutta ruutupaperi pelasti tilanteen!
 
Ilmapalloja "portin" pielessä.

Ompelin juhlakoristeiksi värikkäitä viirejä.
 
Lainasimme naapurin Ailalta vajaa kymmenen puutarhatuolia pöytineen, joten koko juhlaväki mahtui pöydän ääreen. Pöytäliinojen virkaa toimittivat vanhat verhot, joista toinen halkaistiin tilanteen vaatiessa. Juhlat olivat mielestäni rennot ja mukavat. Päivä oli poutainen ja saimme olla ulkona koko ajan. Lämpötila ulkona ei onnekseni kivunnut liian ylös, joten emäntääkään ei kiusannut nahi.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti