perjantai 5. heinäkuuta 2013

Vauvakutsujen lahjojen tarkempi esittely

Edellisessä postauksessa kerroin rakkaan ystäväni baby shower -juhlista. Ompelin uudelle ihmiselle pehmeän leikkimaton, jolla hän saa köllötellä ensimmäiset kuukaudet, opetella kääntymään ja myöhemmin rapistella ja kilistellä mattoon kuuluvilla leluilla.
 
Ystäväni värimaailma on mielestäni kovin rajoittunut. Hän luetteli miellyttäviksi kotona näkyviksi väreiksi mustan, valkoisen ja harmaan. Hän vilautti muutamia vauvalleen hankkimiaan vaatteita, joista yksi oli ihana vanhanajan sininen ja mainitsi myös pitävänsä mintunvihreästä. Siitäs sait. Kuvioista ei puhuttu mitään!
 
Yritin kovasti tehdä leikkimatosta hillityn ja sisustukseen sopivan ja jännitin kovasti pitääkö lahjansaaja matosta. Tulevan isän mielipiteellähän ei ole merkitystä, eikä varsinkaan vauvan. Kauppojen puuhamatot ovat useaan kotiin täysin sopimattomia kirjavuutensa vuoksi, mutta tyttärelleni tekemä hengailualusta ei ole kirjavuutta nähnytkään...
 
Löysin mielestäni aivan ystäväni näköisiä kankaita. Matto koostuu yhdestätoista puuvillakangassuikaleesta sekä yhtenäisestä takakappaleesta. Maton pehmusteena on vanha kaksinkerroin laitettu päiväpeitto. Ompelin maton yläreunaan lenksuja, joissa lelut ovat kiinni. Lelut voi irrottaa tarranauhakiinnityksen ansiosta ja koko maton leluineen voi pestä koneessa.
 
Joidenkin lelujen sisällä on kiliseviä kulkusia tai rapisevaa muovikäärettä servettipaketista. Kahdessa on hipelöitävänä mustaa purkaantumatonta nahkanarua ja toisessa puisia imeskeltäviä helmiä. Kaikkien lelujen sisällä on pehmusteena vanua.
 
 
 
Venyvän renkaan sisällä kulkusia, vanua ja kuminauha.

Sinisissä ulokkeissa rapisevaa kääremuovia.

Rapiseva auto.

Näpelöitäviä nahkanaruja.

 Liikkuvia hipelöitäviä helmiä ja sisällä kilisevä kulkunen.Koristeviirejä samoista kankaista (paitsi mustavalkoinen rengaskangas).
 
 
Ompelin vauvalle myös valkean froteehaalarin sekä värikkäät pöksyt. Haalarin kangas on IvanaHelsingin kangasta, jonka kuvioinnista löytyy hauskoja yksityiskohtia.
 
Juhannuksen ompelupaja.
 8 kommenttia:

 1. Ihan superi leikkimatto! Me likes.

  VastaaPoista
 2. Yleensä puuhamatosta ei voi sanoa, että TYYLIKÄS, mutta tuosta kyllä voi! Napakymppi, sanoisin.

  VastaaPoista
 3. Mulle tuli heti mieleen ettei matto pääse oikeuksiinsa näissä kuvissa kun on nähnyt sen livenä ja oli kyllä upea! :D Jotenkin kuvat aina vääristää sävyjä.. Vähän eri sorttia kuin meidän täkit lattialla :) - N

  VastaaPoista
 4. On hienoja :) Itsetehdyt lahjat on kyllä ihan parhaita, kun itse tietää miten suuri vaiva niiden eteen on nähty! Tekispä mullekin joku ystävä tollasia ;)

  VastaaPoista
 5. Ihana matto, ei kai tuosta voi olla pitämättä! Froteehaalarikin on aika söpis :)

  VastaaPoista