maanantai 14. huhtikuuta 2014

Petivaatteita vastasyntyneelle

Ystäväni tytär päätti syntyä ihan omia aikojaan, vajaa kuusi viikkoa ennen laskettua aikaa. Siinä taisi vanhemmilta jäädä jokunen hankinta ja valmistelu tekemättä, kun pieni ihanuus putkahtikin maailmaan. Yksi hankinnoista oli petivaatteet ja toki halusin jeesata pientä perhettä.

Ystäväni oli vielä vauvan ollessa vatsan uumenissa löytänyt Eurokankaan valikoimista mieleistänsä lakanakangasta, mutta tarkempien suunnitelmien puuttuessa jättänyt ostamatta tarvikkeet. Pikkuruisen vauvan synnyttyä ja kankaiden ollessa edelleen rullalla pakoissa hän kertoi minulle kankaiden yksityiskohdat ja lompsin ostoksille.

Pussilakanan toiselle puolelle laitettiin sievää Mollamaija-puuvillakangasta ja toiselle puolelle Viikari-nimistä raitakangasta. Lisäksi hankin aluslakanaksi valkoista puuvillakangasta sekä "kosteusvahinkojen" varalle pehmeää ja ohutta muovitettua froteeta.

Bonuksena ompelin pussilakanakankaista kaksi pehmeää lelua, jotka voi kiinnittää vaikka pinnasängyn reunaan. Molempien sisällä on vanua ja kulkunen. Pötkylässä on lisäksi kuminauha, joten sitä voi rämpsäytellä kulkunen kilisten. Lisäksi ompelin pikkuruiselle tytölle pinkit leggarit.


Ennen lakana-asiassa auttamista olin itse asiassa jo ostanut syntyvälle vauvalle kankaan pussilakanaan. Ystäväpariskunnan sisustusmaun tunteneena päädyin neutraaliin vaihtoehtoon: harmaaseen tähtikankaaseen.
Hyviä ja levollisia unia pikkuiselle! (Ja vanhemmille!)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti