torstai 16. lokakuuta 2014

Imetysmekot

Tällä imetyskierroksella päätin panostaa imetysmukavuuteen ja käytännöllisyyteen. Tyttären kierroksella käytin useimmiten imetystopin ja jonkin väljemmän paidan tai neuletakin yhdistelmää. Niissä kuitenkin "ongelmaksi" koitui paljas rintakehä. Olin saanut erilaisia imetyspaitoja ja ostanutkin muutaman, mutta niiden luukkujärjestelmät olivat järjettömän huonot. Joissain paidoissa on pääntienä ristiin menevä v-aukko, jossa pystyi kaivamaan parin kankaan ja imetysliivien takaa tissin esiin. Liikaa jäykkiä ja siirrettäviä kankaita ja liian pieniä aukkoja! Nämä olivat yleensä H&M:n, Lindexin tai Mama Liciouksen imetyspaitoja.

Silloin pari vuotta sitten imetysvaatekokoelmissani oli myös pari minulle tuntemattoman merkin paitaa. Niissä rintojen alla oli kyljestä kylkeen mentävä aukko. En ymmärtänyt niiden hienoutta ja käytönnöllisyyttä ollenkaan, koska aukko lörpötti ja koko maha näkyi! Tällä uudella kierroksella tajusin, että kyseiset paidat olivat vain minulle liian isoja. Paitojen merkki oli Boob.

Toinen murheenkryyni muistui uudella imetyskierroksella mieleeni: imetysliivit! Minulta löytyy jälleen vain H&M:n ja Lindexin imetysliivejä. Vaikka kyseisiä liivejä omistan kolmella eri kuppikoolla, eri ympärysmitalla, jatkopalalla ja ilman, ne eivät vain istu. Sivuilla olevat muovitikut tunkevat kylkiluiden väliin ja tekevät kylkiin c:n muotoiset kahvat. Edestä katsottuna näyttää siltä, että tissini jatkuvat selkään asti.

Mutta sitten, kiitos blogimaailmalle! Bongasin toisesta blogista ylistyksiä Bravado-merkkisistä imetysliiveistä. Samasta blogista bongasin myös alennuskoodin Bebes-nimiseen liikkeeseen, jossa myydään niitä mysteerisiä Boob-vaatteita sekä kehuttuja Bravado-liivejä. Sinne siis!

Olisin voinut ostaa kyseisestä kaupasta melkein mitä vain. (Kukkaro vaan oli toista mieltä.) Sovituskopissa huusin mielessäni hallelujaa, kun koitin imetysliivejä ja -vaatteita ylleni. Niin täydellisiä ne olivat! Ostoskassiini pääsivät viininpunainen huppari, musta t-paita, viininpunasävyinen mekko sekä mustat Bravado-liivit. Kaikki vaatteet olivat varustettu sillä alkuun parjaamallani ja nyt mahtavaksi koetulla tissienalusluukulla. Rintsikoiden yksinkertainen kokojärjestelmä (S, M, L jne.) ilahdutti kovasti.

Saman blogin kommenttiosiossa joku ihana ihminen vinkkasi, että Briteistä saa tilattua samoja liivejä huomattavasti edullisemmin. Klik klik vaan ja posti toi kotiin kahdet ihanat ja istuvat imetysliivit! Itse siis tilasin tällaisia ja täältä. Mustat ja punaiset, jos jotakuta kovasti kiinnostaa. Suomessa kyseisistä liiveistä saa pulittaa viiskymppiä (kyllä!), mutta em. paikasta tilattuna kaksista liiveistä maksoin 73 euroa. Postimaksut olivat hurjat yhden punnan.

Mutta otsikkoon! Mitä tekee ompelutaitoinen, saumurin omaava ja pihi/köyhä kotiäiti? Piirtää hyväksi havaitusta imetysmekosta kaavat ja ompelee itselleen pari uutta trikoomekkoa! Tosiasiassa kaavoja ei ole, vaan leikkasin mekon palaset mekko kankaan päällä maaten. Sama tyyli kuin useimpia lastenvaatteita ommellessani.

Mekot toimivat mainiosti, joskin pääntiet olisivat saaneet olla pienemmät. On se kyllä jännä: tyttärelle paitoja tai mekkoja tehdessä pääntiet tuppaavat aina olemaan hieman liian pieniä ja itselle sitten tuli liian iso. Mutta kyllä nyt kelpaa avata luukkuja pienelle miehelle ilman että rintoja tarvitsee pullauttaa kokonaan esille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti