maanantai 15. joulukuuta 2014

Kuusenalusmatto

Vietämme ensimmäistä kertaa joulua omassa kodissamme. Tästä syystä minulle/meille ei ole kertynyt minkäänlaisia kuusenkoristelutarvikkeita. Ei palloja, ei nauhoja, ei kynttilöitä. Myös matto ja jalka ovat kuuselta puuttuneet. Lähiviikkoina olen haalinut joulupalloja ja hopeisia nauhoja. Uusia kaupasta, vanhoja vanhempieni jouluarkusta sekä vielä vanhempia isännän edesmenneiden isovanhempien ajoilta. Joutava joulukuusenjalka löytyi anoppilan varastosta ja kynttilät kaverilta. Matto vielä uupui. Vilkuilin muutaman kaupan eikä tarjonta miellyttänyt. Kangaskauppaan vahingossa vei tieni!

Päädyin ostamaan metrin verran metrin levyistä huopakangasta, josta leikkaisin ympyrän. Pyöreän maton reunoille päädyin ostamaan arvokasta pellavapitsiä. Mites ne ympärysmittalaskukaavat nyt menivätkään.. Pii kertaa johonkin vai kehen ja plus eiku.. Myyjä!! Neljä metriä hän minulle sitä myi. Vihreän ja paksun huovan hinnaksi tuli 8,90 € ja pellavapitsin 18 €.

Ihan täydellinen matosta ei tullut, koska suorakaitaletta onkin aika vaikea ommella kaarelle... Mutta aivan hyvin se sopii meidän kuusen alle. Ja kuusi onkin se mikä enää puuttuu!

Millaisia perinteitä teillä on kuusen suhteen? Mistä se haetaan ja milloin koristellaan? Meillä nämä perinteet ovat vielä hakusessa ja kovin jo haluaisin kuusen sisälle laittaa ja "lasten kanssa" koristella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti