sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Naapurintytön röyhelöhameet

Naapurinrouva etsiskeli alennusmyynneistä hameita neljävuotiaalle tyttärelleen. Mieleisiä ei löytynyt, joten ehdotin hänelle piipahdusta kangaskauppaan ja lupasin ommella tytölle kaksi hametta. Toinen kangas oli vaaleanpunaista ohutta puuvillaa ja toinen ohuehkoa vakosamettia pöllökuosilla. Päätin ommella kaksi erimallista röyhelöhametta.

Pöllöhame koostuu kolmesta pitkästä kangassuikaleesta, jotka on ommeltu yhteen "renkaiksi". Huolittelin jokaisen renkaan ylä- ja alareunan (paitsi kuminauhakujan) saumurin rullapäärmeellä. Rypytin keskimmäisen ja alimmaisen renkaan yläreunat ompelukoneen harvinta tikkausta apuna käyttäen. Rypyttämisen jälkeen nupitin ja ompelin renkaan kiinni ylemmän osan alareunan päälle, jotta rypytetty reuna jää näkyviin. Poistin rypytyslangat. Ompelin hameen yläreunaan kuminauhakujan ja pujotin sinne pari senttiä leveän kuminauhan. 

Vaaleanpunainen hame on rakennettu "tavallisesta hameosasta" sekä kahdesta pitkästä kangassuikaleesta, jotka rypytettiin niin ikään rimpsuiksi. Ylempi rimpsu on siis lentävämpi rimpsu kuin pöllöhameessa. Tässäkin hameessa on kuja leveälle kuminauhalle. Valitettavasti unohdin ottaa kuvia hameen ompelemattomista osista.

Vaikka hameet ehkä näyttävät monimutkaisilta, sitä ne eivät todellakaan ole. Leikkasin kankaat ihan summassa (minulla oli mitat hameen toivepituudesta sekä vyötärönympärys) ja vähän mallasin yhdestä tyttären perushameesta muotoa. Naapurintyttö oli tyytyväinen ja iloinen uusista hameistaan!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti