lauantai 23. toukokuuta 2015

Kietaisumekot nro 3 ja 4

Tämä postaus on antanut odottaa itseään jo piiiitkän tovin. Kietaisumekkoinnostuksissani ompelin aikoja sitten kahden aiemman kietsun kaveriksi vielä kaksi lisää! Kangasvalinnoissa kuvittelin jo jotain oppineeni, mutta ei... Keltainen ja pirtsakka Ananassiivut-trikoo on Eurokankaasta löytynyt heräteostos ja aivan liian liurua ja ohutta kietsukangasta minun makuuni.

Toivon löytäväni jostain sellaisen kietsukaavan, joka on tarpeeksi peittävä, ettei alle tarvitsisi laittaa toppia. Näiden alla ei toppia ole, mutta varsinkin keltaista saa oikoa ja kiskoa olo on todella epävarma ja epämukava. Vaikka kangas itsessään on supermukava ja ihana. Pilkkukangas on Marimekon trikoota ja aivan eri tavaraa keltaiseen verrattuna. Jämäkkää ja paksumpaa eikä niin venyvää.

Olen yrittänyt muokata tätä yhtä ja ainoaa käyttämääni kietsukaavaa (SK 1/2012) itselleni sopivaksi. Mutta suurin ongelma on ollut se, ettei etukappaleiden helmat mene samalla tasolla: helmojen etukulmat roikkuvat. Olen koittanut säätää myös kiinnitysnauhojen paikkaa ylemmäksi. Se peittävyys pitäisi saada myös kohdilleen... Tämä pilkullinen on ehkä paras tähän mennessä ja keltaista vähän välttelen.. Kotioloissa menee kyllä mainiosti!

Pahoittelen käytettyjen vaatteiden läjästä kahmaistuja silittämättömiä kietsuja ja kökköjä kuvausasentoja... Ja eikun uusia kaavoja metsästämään!
6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän on vielä tuunaamista mallissa, että tulee hyvä :)

   Poista
 2. Näyttää kyllä tosi hyviltä molemmat! Saisiko etureunaan vaikka tarranauhapalan, ettei tarvitsisi nostella? Ihana tuo keltainen kangas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaisia kikkakolmosia olen miettinyt. Keltaisessa näkyykin päällimmäisen etukappaleen kiinnitynauhan kohdalla oleva onneton rypytysviritelmä.. :D Se sopisi mainiosti raskausmekoksi! Kaavoja pitäisi saada muokattua aika paljon, jotta yläosassa ei tissit vilkkuisi ja alaosassa reunat roikkuisi.. Kaikki tämä tapahtunee itsestään? :´D

   Poista
 3. Ihania! Keltainen on kivan pirtsakka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Olin ihan muissa aikeissa Euriksessa, kun leikkuupöydällä lojui keltaisen kankaan pakka. Ostin oitis siitä loput! :D

   Poista