maanantai 25. toukokuuta 2015

Toukokuun ompelukimara

Kaikenlaisia ompeluksia tulee aloitettua ja monesti ne jäävät kesken. Yleensä keskeyttäjät ovat alle metrin mittaisia henkilöitä. Ompeluhommia jatketaan silloin kuin ehditään, edes sauman tai kahden verran. Monesti yritän leikellä kerralla kappaleet useisiin vaatteisiin, joita voi sitten hetken koittaessa surauttaa. 

Yksi talonhankintaperusteista meillä kolmisen vuotta sitten olikin se, että minä saan ompeluhuoneen (ja mies autotallin). Ja sellaiset saimme. Ompelukone ja saumuri ovat valmiina käyttöön milloin vain! Ompelupöydällä lojuu monesti vaikka minkälaista kangaspalaa tai muokkaamista odottavia vaatteita. Ne muokattavat tuppaavat lojumaan huomattavasti pidempään...

Tytär-raukka alkoi aamuyöstä oksentamaan, joten meillä oli harvinainen sisäpäivä. Tytölle vati sohvalle ja telkkariin piirretyt. Poika terassille unille (kahteen kertaan) ja äiti saumurin ääreen. Kolme koneellista pyykkiäkin pyöri siinä ohessa. Tytön epäonni oli toistaiseksi minun onni: sain ommeltua ja viimeisteltyä monen monta pikkuvaatetta! Osa on tilaustöitä, osa omalle perheelle. Seuraa pitkä kuvasarja!

Bodyjen ompelua olen vältellyt viimeiseen asti, vaikka jokusen niitä olenkin tehnyt. Kurjuutta ovat aiheuttaneet nepparit, joiden kiinnittäminen on jotenkin aina mennyt pieleen sekä kanttaaminen. Oikeastaan ennen olen jotenkin jättänyt koko kanttaamisen väliin ja sitten ne ohueeseen trikooseen kiinnitetyt nepparit ovat repineet reikiä.. Huhh. Jos ennen olen tehnyt bodyja, nyt uskallan sanoa osaavani tehdä bodyja!

Bodyn kaavana Ottobre 1/12 Happy squirrel sekä pöksyissä Little rabbit muokattuna. Peruspöksyjä.

Legginsit rypytyksillä ja ilman.

Rusettipipoa, Nosh-lippapipoa tupsutta, ruttupipoa.

 Ottobre 3/15 Lionella-tunika. Ihana!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti