keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Onnenlintu-tunika

Minulla on jonkun aikaa ollut kangaspinossa aivan ihana, herkullinen ja ehkä vähän hassu kangas. Mietin pitkään, mitä siitä tekisin. En ehkä lapsille, koska kuosi on niin iso, ettei se pääsisi oikeuksiinsa lasten pienissä vaatteissa. (Ja ennen kaikkea sitä menisi niin paljon hukkaan tähdätessä kuvioita lasten vaatteisiin..!) Päätin, että ompelen siitä jotain itselleni.

Selasin neljän ja puolen vuoden Suuri Käsityö -lehdet (lehden kaavahaku netissä on järjettömän huono) ja sekä ne kaikki kaksi omistamaani naisten Ottobre-lehteä. Etsin täydellistä tunika-, toppi- tai paitakaavaa. Vain kaksi varteenotettavaa mallia tuli vastaan ja valitsin toisen. Suuri Käsityö -lehden vuoden 2011 kesän yhdistelmänumerosta tunika.

Kaavassa ei liikoja saumoja ole eikä liiemmin osiakaan: etu- ja takakappale pääntien muotokaitaleineen. Koska minulla oli ihanaa luomujerseytä vain vajaa 90 cm, tuli tunikasta kymmenisen senttiä mallia lyhyempi. Muotokaitaleet leikkasin mainiosti mätsäävästä vihreästä trikoosta. Pääntietä jouduin pienentämään ottamalla vähän sisään olkasaumoista. Vyötäröllä on kuminauharypytys.

Kikkailuksi meni myös lankojen kanssa. Minulla on täydellisen väristä oliivinvihreää saumurilankaa, mutta oliivia ompelulankaa vain yksi rulla. Kaksoisneulalla ompeluun tarvitsee kaksi samanväristä lankaa. Ratkaisin ongelman siten, että siirsin saumurin ompelukoneen oikealle puolelle, irrotin saumurin oliivinvihreät neulalangat ja langoitin niillä ompelukoneen. En tiedä onko tämä ihan sallittu vai jopa ihan normaali kikka, mutta taputin itseäni olalle tajutessani tämän! Muuten kaksoistikkaus kulki aivan mainiosti, mutta piiiiiitkästä aikaa (kaksois)neula katkesi...! Tänään hipsin neula- ja lankaostoksille...

Tunikasta tuli aivan i h a n a! Kangas on PaaPii Designin ja nimeltään Onnenlintu.

7 kommenttia:

 1. Itseäni ei tuo kuosi sytyttänyt, mutta väri on todella kaunis :) Tuo tunikan malli sopii hienosti sinulle ja tuolle kankaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin värit ovat aivan ihanat! Meillä oli pitkään sisustuksessa juuri ruskeaa ja oliivia, ennen kuin alkoi kyllästyttää ja vaihdoin kylmempiin sävyihin :) Mutta paidassa jaksaa taas katsella! Pitkään myös tosiaan etsin ja harkitsin mallia, ettei tule liikaa saumoja, jotka pilaisi kuosin :D

   Poista
 2. Kaunis! Tämä kuosi näyttää hyvältä valmiina vaatteena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tovin mietin onko liian villi kuosi, mutta tosiaan ihan pienen hetken :D Paraikaa ulkoilutan kyseistä tunikaa Oulun lomalla!

   Poista
 3. Vinkki, puolaa rullasta lankaa ja laita se puola toiseksi ylälangaksi ;)

  VastaaPoista
 4. Vinkki, puolaa rullasta lankaa ja laita se puola toiseksi ylälangaksi ;)

  VastaaPoista