sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Mekkotehtaan Riine ja Orelma

Pohjolan lämmintä ja aurinkoista kesää ajatellen ompelin kesäkuussa tyttärelle kaksi kesämekkoa. Molempien kaavat ovat ihanasta Mekkotehdas-kirjasta. Valitsin kirjan mekkovalikoimasta Riinen ja Orelman.

Kirjan mekoissa on vähän eri variaatioita jokaisista malleista, joten valitsin Riinestä B-mallin. Jätin mekosta tereet pois ja lisäsin pituutta etukaarrokkeeseen. Hihoihinkin laitoin vähän lisää korkeutta, joten niistä tuli aikamoiset siivet...! Mekon tummempi ja satiinimaisempi kangas löytyi omasta kangaskaapista ja olen tehnyt siitä aikoinaan itselleni juhlamekon. Vaaleampi puuvilla on löytö Eurokankaan palalaarista. Kaarrokkeessa on vuorina lohenpunaista puuvillaa.

Hellehatun ompelin samasta vaaleasta kankaasta. Hatun kaavaan on otettu mallia vanhasta hatusta, jonka ompelin vanhan hatun mallista...


Ompelemani Orelma-mekko on sekoitus A:ta ja B:tä. Toisesta mallista otin rypytetyt hihat ja toisesta taskut, päästä nykäsin vielä rimpsun helmaan ja niskasta jätin pois nappihalkion. Ohjeista poiketen ompelin mekon trikoosta puuvillan sijaan. Kivasti kuvioitu kangas on myöskin palalaarilöytö. Taskut on ommeltu Marimekon pallotrikoosta.

Ihanat hellemekot odottelevat jo aurinkoisia päiviä!


7 kommenttia:

 1. Voi miten kesäisiä prinsessamekkoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Tovi ulkoilutettiin näitä mökillä, kunnes piti laittaa taas pitkää hihaa päälle.. :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos! Mekkokelejä odotellessa :)

   Poista
 3. Kivat kesämekot! :) Tuo Orelma on ollut täälläkin paininjalan alla viimeaikoina. Tulee kiva trikoostakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Trikoosta ommellessa pelkäsin vähän yöpukufiilistä, muttä äähh.. päälle ja pihalle vaan! :)

   Poista