lauantai 20. kesäkuuta 2015

Lapsiperhe Pärnussa osa 2/4: Ringi 6 Apartment

Suunnitellessamme kahden nelihenkisen perheen etelänmatkaa Pärnuun mietimme monenlaisia majoitusvaihtoehtoja. Varaisimmeko molemmille perheille tavalliset hotellihuoneet, ehkä kylpylästä? Vai sellainen huoneistohotelli? Vuokraisimmeko sittenkin yhden ison omakotitalon koko porukalle?  Olisiko kätevää majoittua rivitaloon vierekkäisiin asuntoihin, joissa olisi yhteinen piha ja terassi ja uima-allas ja lastenvahti ja pomppulinna ja karuselli...?


Vaatimuksia oli muutama: lapsille oma makuuhuone, jääkaappi, keittiö, tarpeeksi tilaa ja sopivan kävelymatkan päästä kaikesta. Uskomatonta mutta totta, sellainen löydettiin! Pohdintojen jälkeen päädyimme varaamaan molemmille perheille omat huoneistot. Oma rauha on varsinkin lasten kanssa matkustaessa tärkeää. Kun peuhataan ja puuhataan yhdessä koko päivä, on mukavaa rauhoittua/rähistä oman perheen kesken.Vaatimuslistamme täyttyi Ringi 6 Apartment -majoitusvaihtoehdon kohdalla. Kyseessä on 120 vuotta vanha kaksikerroksinen puutalo, josta vuokrataan turisteille kahta asuntoa. Ulkoa talo oli melko kehnossa kunnossa, sinapinkeltainen maali rapisi. Sisältä asunnot olivat remontoitu hillitysti. Lautalattiat olivat todennäköisesti alkuperäiset ja muutamalle seinälle oli ihanasti jätetty vanhat hirret näkyviin. Alla olevassa kuvassa näkyy asuntomme ikkunat: neljä vierekkäistä valkoista ikkunaa.


Molemmissa asunnoissa oli kaksi makuuhuonetta, toinen pieni ja toinen isompi. Meillä se tosin oli jätti-iso: vauvan matkasänkyjä olisi mahtunut kasaamaan useamman vierekkäin! Meidän asunnossa wc ja suihku oli yhdessä samassa pienessä tilassa ja naapureilla ne olivat erikseen. Keittiöstä löytyi muun muassa kahvinkeitin (meillä vain joku kahvinporot-kuumavesi-pannu-systeemi), leivänpaahdin, mikroaaltouuni ja vedenkeitin. Astioita ja aterimia oli ihan mukavasti, joskin isot viinilasit olivat turhan jykeviä lasten juomalaseiksi (kaikki pysyivät silti ehjinä!). Ruoanlaittovälineistä löytyi matala pieni paistinpannu sekä pieni kattila. Seitsemälle hengelle onnistuimme silti tekemään ruokaa ja puuronkeittoon kattila riitti mainiosti. Asunnoissa oli keraamiset kahden kattilan liedet sekä kapea uuni, mutta esimerkiksi uunivuoka taisi uupua.

Talon puolesta löytyi matkasänky vauvalle, syöttötuoli sekä potta. Tilavista kaapeista löytyi lisää vuodevaatteita, tyynyjä ja pyyhkeitä. Ikean logon bongasimme asunnosta sieltä täältä. Jäähdyttävää ilmastointia ei ollut ja ilmanvaihtokin tuntui olevan aika pitkälti ikkunoiden avaamisen varassa. Kesähelteellä asunnot ovat varmasti kuumat ja siitä kertoivat myös kaksi isoa jalallista tuuletinta, jotka olivat meille (onneksi) tarpeettomia. Makuuhuoneissa oli pimennysverhot, joita pidimme aurinkoisina päivinä alhaalla, jottei asunto lämpene liikaa.


Meidän huoneistomme (nro 8) kaikki ikkunat olivat pihan puolelle ja toisen (nro 7) kadulle. Kadun puolen asuntoon kantautuivat ikävästi kaikki kadun äänet moottoripyöristä roska-autoihin. Toki kaasuttava prätkä kuului myös meille, mutta ei taatusti niin lujaa kuin naapuriin. Asunnosta toiseen ei kuulunut mitään! Paitsi kerran kuulin heräillessäni naapurin kahvinkeittimen surisuttavan papujaan ja kerran he kuulivat meidän siirtävän matkasänkyä lattiaa pitkin jurruttaen. Kenenkään puhumiset, itkut ja rähinät eivät kuuluneet lainkaan.

Kävihän meitä viihdyttämässä eräänä iltana myös kokonainen orkesteri! Viimeisen setin olisi kadulla soittanut eläkeläispumppu voinut jättää esittämättä, häiritsi jo pienten unta. "Ei tässä metelissä pysty ees lampaita laskee!" sanoi viisivuotias naapurintyttö. 


Mainio majoituksemme sijaitsee osoitteessa Ringi 6. Katu on pitkä ja nimensä mukaisesti kaareva rinki. Asunnolta kävelee viidessä minuutissa muun muassa isoon ruokakauppaan, kauppakeskukseen (aika huono) ja isoon leikkipuistoon. Vartissa kävelee Pärnun hiekkarannalle ja parissa minuutissa keskustaan. Isoon suihkulähdepuistoon pääsi ylittämällä kadun.


 
Asuntomme ikkunasta näkyi Pärnun ortodoksinen kirkko. Vaikka nähtävyys oli aivan asuntomme vieressä, ei siellä tullut käytyä. Tytärtä se kyllä olisi kiehtonut: "Äiti, voiko sinne kirkkoon mennä sisälle? Voiko sinne mennä lapset? Entä naiset? Entä miehet?"

Takapihalla oli mainio suljettu nurmialue, mutta sitäkään ei tullut käytettyä hyväksi, koska muita leikki- ja oleskelupaikkoja oli kaupungissa niin paljon. Takapihalla oli myös pöytä ja tuolit ja niitä käytimme lähinnä odotellessamme toisiamme. Autoille oli myös tilaa takapihalla. Rattaita emme rontanneet yläkertaan vaan kasasimme ne aina takakonttiin odottamaan seuraavaa käyttöä.

Jos joskus matkustaisin uudelleen Pärnuun, voisin mielelläni majoittua uudelleen Ringi kutoseen! Niin toimiva ja mukava asuntomme oli.

 2 kommenttia: