torstai 20. elokuuta 2015

Värikkäitä puuvillavaatteita

Alkukesäisellä Pärnun reissullamme löysin tieni Kangadzungel-nimiseen kangaskauppaan. Löysin sinne pian uudelleen ymmärrettyäni, että koko kaupan valtava valikoima oli 50% alennuksessa! Harmikseni (tai oikeastaan kukkaroni onneksi) siellä ei myyty kivoja lasten trikookankaita, mutta ilokseni löysin kolmea kirjavaa ja värikästä puuvillakangasta! Ja kaikenlaista muuta tilpehööriä...

Kankaat ovat ihanan reippaita ja kepeitä kesäkankaita, joten niistä ommeltuja vaatteita tuskin tulee pidettyä talvipakkasilla. Tai no, varsinkaan niitä hellemekkoja! Kankaista valmistui kaksi mekkoa ja yksi pusero. En muuten ole koskaan käyttänyt sanaa pusero. Se on jotenkin aikuismainen sana...

Molempien mekkojen yläosa on trikoota. Vihreässä se on ohuempaa ja ommeltu kaksinkertaisena. Mitään kaavoja en tällä kertaa käyttänyt (näkyykö se..?) vaan piirsin yläosan hyväksi havaitusta trikootopista. Takaosa on symmetrinen eli takanakin on melko avara pääntie.


Purppuran värisen mekon sain valmiiksi tällä viikolla juuri ennen reissua Linnanmäelle. Ja kyllä huvitti, kun Lintsin kaiteet olivat tismalleen samaa sävyä mekkoni kanssa! Vihreää mekkoa on ulkoilutettu jo heinäkuun alusta alkaen, paikallisia festareita ja ulkomaita myöten.
 

 

Nizzassa!

Tässäpä tämä ompelemani pusero. Ja minä olen aikuinen, hah. En ole tuota väljää ja vihertävän kukertavaa puseroa vielä kertaakaan pitänyt ja mietin vielä pidänkö siitä vai en. Ainakin kädenteiden kuminauhoja tulisi vähän höllätä. Taisi tulla ikääkin muutama kymmen vuotta lisää..?
2 kommenttia:

  1. Kivan näköisiä vaatteita! Pusero on kivan mallinen :) Olen kyllä siinä samaa mieltä kanssasi, että pusero on aikuisten naisten vaate.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, Unelmallinen! Katsotaan pääseekö pusero käyttöön asti vai annanko sen jollekin vielä aikuisemmalle.. :)

      Poista