perjantai 4. syyskuuta 2015

Verhot vaunuihin ja tuplarattaisiin

Lähipiiriin syntyy pian vauva. Halusin muistaa syntyvää pienokaista (muun muassa) vaunuverholla. Kangasvalikoimista löytyi tähän tarkoitukseen passeli kangas, Paapiin Siiri ja Myyry. Värikin oli sopiva, koska pienokaisen sukupuoli selviää vasta vatsasta lumpsahdettuaan. Taisi kuosi ja väri miellyttää myös tulevia vanhempia.Vaunuverho on "vuoritettu" eli toinen puoli on yksiväristä harmaata trikoota. En uskaltanut ommella trikoita sellaisenaan yhteen vinksahtamisen pelossa, joten silitin kankaiden väliin vielä tukikankaan ryhtiä tuomaan. Joidenkin makuun verhosta saattoi tulla liian tönkkö, mutta toimiva se taatusti on. En tiedä onko vaunuverhojen jämäkkyydessä jotain standardia... Verho on kauttaaltaan kantattu mustalla resorilla.
Meidän oma vaunuverhotilanteemme on vähän toinen. Kahden lapsen perheessämme on käytössä neljät rattaat. Kyllä, neljät. Alkukesästä niitä oli vielä viidet! Ne viidennet olivat parvevaunupommit, jotka lahjoitin verhoiluprojektiksi eteenpäin. Ensimmäiset rattaat ovat Emmaljunga-merkkiset vaunut, toiset ovat kepeät Emma-merkkiset matkarattaat, kolmannet Emmaljungan rattaat ja viimeiset ovat Emma-merkkiset Jule Twin -tuplarattaat.

Vaunut ovat käytössä harvakseltaan, matkarattaita poika käyttää päivittäin päiväunillaan parvekkeella, rattaita käytetään myös päivittäin ja tuplarattaita useasti viikossa. Tuplarattaat otetaan mukaan, jos käveltävää on paljon ja että kolmevuotiaalla tyttärellä olisi päiväunipaikka. Vain ensimmäisiin ja viimeisiin löytyy varsinaiset vaunuverhot! Ensimmäisen verhon esittelin blogissa pari vuotta sitten, mutta kiinnostuneet voivat kaivaa postauksen surkuhupaisasta virityksestä tuolta tägien takaa...

Jotta päiväunet onnistuvat mukavasti, on kuomuun viritettävä vaunuverho kätevä. Kesällä ei paista aurinko silmiin ja talvella ei lumi pyrytä naamaan. Myös kaikki mielenkiintoinen seurattava ja katseltava blokataan tylysti vaunuverholta, jotta uni maistuisi.

Kesän alussa lähdimme matkalle Pärnuun ja edellisenä iltana ennen lähtöä sain aikaiseksi ommella tuplarattaisiin verhot. Kangaskaappiin ei ollut ilmaantunut kaikista mieluisinta kangasta tähän tarjoitukseen, mutta Marimekon vihreä raitakangas ajoi asiansa. Tietenkään talosta ei löytynyt myöskään sirkkarenkaita saatika monitoimirenkaita, joilla verho vaunuun kiinnitetään. Lainasin kolme mustaa rengasta meillä lainassa olleesta vaunuverhosta ja kolme keltaista rengasta lapsen lelusta... Lopputulos oli tässä vaiheessa karmaisevan kirjava. Myöhemmin sain hankittua monitoimirenkaita, joiden sävy tietenkin meni ulkomuistista arvioituna aivan pieleen... Mustat toki toimisivat aina.
Ja niissä parvekematkarattaissa, joissa poika päivittäin päiväunensa nukkuu, ei tietenkään ole virallista vaunuverhoa..! Päälle heitetään iso valkoinen hyttysverkko ja leikkimatto ja tadaa! Uni tulee ilman hienoa verhoakin. Ehkäpä jos niiden matkarattaiden kanssa matkalle lähtisi, ompelisin pikapikaa taas jostain kangaskaapin aarteesta jonkun verhoihanuuden.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti