keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Syyskuun viimeiset

Tänään on syyskuun viimeinen päivä, ja kaunis päivä olikin! Huomenna on lokakuu. Eikö lokakuussa odotella jo vettä ja räntää? Ainakin pimeyttä, jos ei muuta. Pimeys täällä meidän kulmilla tuleekin niin raskaana, kun ei ole katuvaloja. Pimeitä iltoja odotellessa katsotaan näitä ihanan valoisia vaatteita! Seuraa siis sekalainen valikoima eri valoissa, tilanteissa ja taustoilla otettuja kuvia.

Tilasin taannoin ensimmäistä kertaa Ruotsista kankaita, Jonic-nimisestä nettikaupasta. Ensimmäistä kertaa myös tein tilauksen kimpassa toisen ompelijattaren kanssa. Kaveri paikallisesta ompeluryhmästä huuteli Facebookissa tilauskaveria ja Jonicin valikoiman selattuani tartuin postikulujenjakotilaisuuteen. Tilaukset klik-klik, muutama päivä odottelua ja treffit (tuntemattoman) kaverin kanssa Tikkurilan asemalle, kätevää!

Tilauksessa oli muun muassa tämä Kanarialinnut-niminen trikookangas. Siitä syntyi tyttärelle Ottobre-lehden (4/15) Curious Rabbits -kaavoilla mekko. Olen tähän asti vältellyt tereiden tekemistä. (Tere on siis tuo liila viiva rinnassa: kankaiden väliin ommeltu ohut resorisuikale.) Joissain ompelemissani vaatteissa sellaiset kuuluisivat olla, mutta olen jättänyt ne ihan kylmästi pois. Tällä kertaa ajattelin niiden sopivan vaatteeseen niin kivasti, että otin haasteen vastaan. Ohjeen mukaan ommellessa hommasta ei tullut yhtään mitään ja omin päin tehdessä tuli ihan vähän jotain... Aivan nätti siitä mekosta tuli, mutta ei mennä katselemaan lähempää. Kangas on minusta niin kaunis ja sopii meidän sinisilmälle.Samassa Jonicin tilauksessa meille pääsi suloinen Linnea neuloo -niminen luomutrikoo. Olihan se vähän hassua tilata Ruotsin kautta kotimaisen Paapii Designin kangasta... Tämäkin kangas pääsi mekoksi. Kaava on Wood Mouse (Ottobre 6/14) ja huomattavasti miellyttävämpi ommella kuin edellinen. Nämä mekot ovat vähän samanhenkisiä, mutta ylempi mekko koostuu kolmestatoista (!!) osasta ja tämä vain seitsemästä. Tämä Wood Mouse on tyttärellemme ehkä turhan leveä malli, mutta eipä ole menoa haitannut.


Taisi mekko olla vielä viimeistelysilityksestä lämmin, kun se pääsi ensimmäistä kertaa käyttöön naapurinpojan kolmivuotissynttäreille. Kyseinen päivänsankari harrastaa ja rakastaa jalista, joten olihan minun ommeltava jotain siihen liittyvää. Mutta ensiksi piti metsästää jalkapalloaiheista kangasta! Onnekseni minulla on ompelevia ystäviä, joiden kangaskaapeilla voi hädän tullen vierailla. Löytyi juuri sopiva pala loistavaa jalkapallotrikoota, joten ompelin Noshin kaavalla lippapipon! (Huomatkaa sankarin loistavasti mätsäävät sukat!)
Ja sitten pikkuruisia ompeluksia. Edellisessä postauksessa mainitsin, että lähipiiriin syntyy vauva hetkellä millä hyvänsä. Ja hänhän syntyi juuri sinä kirjoituspäivänä! Kävimme katsomassa yhdeksän päivän ikäistä tyttöä viime viikolla ja pitihän hänelle ommella vielä vähän jotain pientä ja kivaa. Vauvan vanhemmat ovat ihastelleet tätä värikästä joustofroteekangasta pitkään meidän lasten päällä ja onneksi sitä löytyi kangaskaapin kätköistä. (Tietenkin sitä löytyi, juuri tätä hetkeä varten!)

Löysin Jabadabaruu-blogista hyvän ohjeen pikkuruisiin vuoritettuihin tumppuihin ja töppösiin (ja pipoon). Leikkelin siilikankaan oikein harkiten ja suunnitelmallisesti, että varmasti kuvio näkyy kivasti paraatipuolella. Ensimmäisenä valmistuivat tumput, kuinka söpöt! Sitten valmistuivat töppöset. Siiliraukat!! Giljotiini halkaisi päät.

Ja isäntä vielä nauroi, että "Ja sähän vielä kuulut siihen Saumanvara-verkkoon!"

2 kommenttia:

 1. Ihania ompeluksia. Ymmärrän tuskasi tereistä :) Lapasprojektiin pitäs munkin tarttua. Eräs ystävä pyysi lapasia fleecevuorilla tyttärelleen, mut kangasvalinta on vaan niin vaikee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Mia! Heh, tereitä ei taida ilmestyä meikäläisen ompeluksiin ihan heti.. Tai sitten tungen niitä joka saumaan, että tullaan tutuiksi :D

   Sisältyykö sinun lapasprojektiin peukalot? Nuo tumput on kyllä superhelpot, kun ei ole peukkuja.. Tsemppiä kangasvalintaan :)

   Poista