tiistai 8. joulukuuta 2015

Yksiväriset arkimekot

Minun ompeluhistoriaani seuranneet ovat varmasti huomanneet, että kaikki itselleni ompelemani vaatteet ovat olleet kirjavia, värikkäitä ja kuviollisia. Poikkeuksena ovat vuosia sitten ompelemani juhlamekot, joita ei täällä ole edes tainnut näkyä. Tänä syksynä tähän kuosi- ja kirjavuushullutteluun on tullut kummallinen poikkeus. Olen ommellut kaksi kivaa yksiväristä mekkoa!

Nämä molemmat kankaat on hankittu kokeilumielessä Eurokankaasta. Ajatuksenani oli siis kokeilla tiettyjä kaavoja ensin vähän halvemmalla kankaalla ennen kuin saksin ja tuhoan ne kalliimmat ja tietenkin kirjavat kankaat!

Harmaan mekon kaavana on Ottobre-lehden Stunning Rosy numerosta 3/15. Lehti on siis lasten numero, mutta lehdessä oli samistelumekot äidille ja tyttärelle. Oikeastaan vain mekon yläosa on tehty Stunning Rosyn kaavalla ja sitäkin hieman muokkasin. Pääntietä on pienennetty ja helmaksi on muutettu puolikellohelma (ja vähän päälle). Takana yläosan alareuna on rypytetty kevyesti Framilon-joustonauhalla.

Tytär oli aivan haltioissaan äidin liehuvasta helmasta, joten täytyy joskus kokeilla hänellekin liehuvaa kellohelmaa! Hyvän ohjeen kellohelman kulmien ja säteiden ja minkälie laskemiseen löysin Unelmallisen blogista, kiitos! Tämä sinapinvärinen college lojui kaapissa tovin. Taisin ostaa sen alkusyksystä. Haeskelin kaavoja ja eteeni tuli Suuri Käsityö -lehden Nosh-tunika (5-6/12). Lopputuloshan ei näytä yhtään siltä kuin lehdessä! Omaan versiooni ilmestyi muhkeahko kaulus, pidempi etuhelma sekä rypytys vyötäröä etsimään. Kankaan loputtua kesken jatkoin hihoja keltaisella trikoolla. Collegemekko on lämmin ja hetken epäilin tuleeko tätä edes käytettyä. Marraskuun loppupuolella taisi olla pari päivää pakkasta ja silloin mekko oli hyvässä käytössä.
Ei nämä yksivärisetkään hullumpia ole..?

2 kommenttia:

  1. Ei todella ole hullumpia!! Tuo musta on ihan tosi kaunis, poikkikappale tulee juuri oikeaan kohtaan. Istuu täydellisesti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannariina! Minäkin pidän tuosta tumman harmaasta kovasti. Ihan hämmennyin kuinka se solahti päälle niin sopivana! (Sata välisovitusta tietty..) Sinappimekko on turhan väljä, mutta siinä on sitten vähän hupparihenkeä.. Aikuisten kaavojen kokotaulukot johtavat kyllä usein valtaville vaatteille. Mittaankohan mä väärin vai tulkitsenko mä koon pieleen.. Lisää harjoitusta siis :)

      Poista