keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Lastenvaatteita Suomen suveen

Postauksen otsikossa on ripaus huumoria, sillä suurin osa tässä julkaisussa esiintyvistä vaatteista on pitkähihaisia tai lisälämmikettä. Tyttärelle kolme ja poikaselle kaksi vaatetta.

Tyttärelle ompelin trikootakin, jossa ei ole vuoria. Pohdin pitkään resorikanttauksen väriä, sillä takkiin olisi sopinut lähes mikä väri tahansa. Suurin pohdinta oli värillisen, mustan ja valkoisen resorin välillä. Musta oli ihan hilkulla pääsemässä paininjalan alle, koska ajattelin mustavalkoisen takin olevan jotenkin käytännöllisempi muuten niin värikkäiden vaatteiden kanssa. Mutta mustalla kantilla takista olisi tullut liian synkkä. Violetti vei voiton! Takin kaava on Ottobre- lehden numerosta 6/13, malli on nimeltään Heart Warmer ja kangas Paapiin Tulips-luomutrikoo.Tytön toinen vaate on niin kivaksi havaitulla Autumn Forest -kaavalla (Ottobre 4/14) ommeltu trikoopusero. Kangas on Majapuun hauska Bears-luomutrikoo.


Poikaselle ompelin pari trikoopaitaa, molemmat samalla Raide-kaavalla (Ottobre 6/12) koossa 92. Helmaa pidensin muutamalla sentillä meidän 88-senttiselle pojalle. Molemmat luomutrikoot ovat jälleen kerran Paapiin tuotantoa, sininen on nimeltään Sade ja vihreä Ketunleipäkarkelot.Toinen pojalle ommeltu paita aiheutti keskustelua tyttären kanssa. Hän ensin kysyi, että kenelle esittelemäni paita on. Sitten hän ihmetteli silmät pyöreinä miksi olen ommellut pikkuveljelle paidan niin tyttömäisestä kankaasta?! Hänen mielestään kankaan ketut ovat niin tyttömäisiä. Enempää en perusteluja saanut. Ehkä se on tuo ketun tanssimainen asento, ehkä kädessä olevat apilat? Meidän pikkumiehelle paita on kuin nakutettu miehen paita, eikö!Tytär oli kovin otettu, kun hän sai samasta kankaasta oman paidan. Kaavana Hoops Ottobre 3/12 -numerosta. Julkaisin eräässä Facebookin ompeluryhmässä kuvat näistä Ketunleipäkarkelot-paidoista ja kanssaompelijat kommentoivat kenelle aikovat ommella samasta kankaasta mitäkin. Toiset pojille ja toiset tytöille. Ennen kuin keskustelu lähti tyttöjen ja poikien kankaisiin, eräs ompelijatar kiteytti minusta asian todella hyvin:

Jos se on pojan päällä, se on pojan vaate. Jos se on tytön päällä, se on tytön vaate. 

Nimenomaan!

Ps. Huomaatte varmasti haasteen alle kaksivuotiaan kuvaamisessa.. Isosisko malttaa jo (tovin, lahjottuna) pysyä paikallaan, mutta pikkuveljelle tohottaminen on vielä verissä. Toiseksi alimmassa kuvassa kysyin pojalta missä on napa? Täälllää!! Seuraavassa otoksessa paita olikin revitty jo korviin.. :'D

2 kommenttia:

 1. Ihania ompeluksia ja ihania kuvia ♥

  Ja olen kyllä samaa mieltä siitä, että jos vaate on tytön päällä se on tytön ja jos pojan päällä niin se on pojan (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Julia! Kovasti odotan aikaa, jolloin mun kuvat yhtäkkiä muuttuu yhtä upeiksi kuin sun! :D

   Näistä väri- ja sukupuoliasioista voisi kyllä vääntää ikuisesti :) Mä en kyllä vartavasten omalle pojalle (tai lahjaksi) ompelisi hempeän vaaleanpunaista rimpsumekkoa, mutta jos poika haluaisi siskonsa sellaisen mekon päälleen vetää niin antaa mennä vaan :D

   Poista