tiistai 31. toukokuuta 2016

Skater dress

Täällä on taas ilakoitu hyvänmallisen mekon löytymisestä! Edellisiä hyväksi todetulla kaavalla ommeltuja mekkoja on pidetty kerta toisensa jälkeen ja näitäkin taitaa tulla lisää. Edellinen kaavalöytö oli siis Stunning Rosyn (Ottobre 3/15) yläosa ja puolikello alaosa ja kuvia niistä löytyy täältä ja täältä.


Tällä kertaa en löytänyt valmista kaavaa vaan piirsin kaavat netistä ostetusta mekosta. Olin joskus lyöttäytynyt mukaan isännän urheiluvaatetilaukseen löydettyäni kaupan valikoimista kivanmallisen skater dress -nimisen mekon. Siinä oli tyköistuva yläosa ja hulmuava lyhyehkö helma. Ajattelin sen sopivan vartalolleni. Kun mekko saapui kotiin, lapussa luki skater dress with turtle neck eli siinä olikin lähestulkoon poolokaulus! Sen leikkasin oitis pois...


Tähän mekkoon pidensin helmaa kahdellatoista sentillä, koska alkuperäinen mekko (ja juoksumekko) oli ennemminkin tunika. Yläosassa on rintamuotolaskokset. Siinä olikin oma haasteensa saada ne piirrettyä kaavaan. En tiedä menikö tuurilla oikein, mutta minusta yläosasta tuli istuva, aivan riittävän istuva. Mekon kangas on Paapiin metsänvirheä Sade-luomutrikoo.

Seuraavaksi haaveilen hihattomasta versiosta, mutta en osaa päättää miten sen toteuttaisin. Lähinnä kädenteiden viimeistely mietityttää. Resorikanttausta en halua, korkeintaan kanttaus samalla kankaalla kuin tuleva mekko?


Olen mekkoon todella tyytyväinen. Pidän väristä, hillitystä (?) kuosista ja erityisesti mekon mallista. Tämä päällä on niin mukava ja kiva olla! Mekon mallin nimi on aika hauska sattuma. Olen nimittäin entinen luistelija! Viimeisestä kuvasta varmasti huomaa, että nimenomaan entinen :D


Ps. Valmis kaava samanmalliseen mekkoon löytyy muun muassa Jyväskylän kangaskaupasta.

2 kommenttia:

  1. Kaunis! Sopii loistavasti sinulle ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Hannariina! Olen itsekin kovin tykästynyt tähän malliin. Jotenkin niin turvallinen päällä. Ei tarvitse huolehtia vilkkuuko jostain jotain, kun lasten kanssa temmeltää :D Tai tekee piruetteja pihamaalla, hahah!

      Poista