lauantai 11. elokuuta 2012

Kestäviä vaippoja

Ei, ei vieläkään. Vauva taitaa odottaa häätöä viimeiseen asti. Maanantaina onkin ohjelmassa yliaikaiskontrolli, jos viikonlopun aikana(kaan) ei mitään tapahdu. Vauvan liikkeitä on seurattu, mutta onneksi ei ole tarvinnut laskea. Mahdottoman hyvältä tuntuu joka kerta, kun vauva liikkuu, potkii ja moukaroi. Mieltä helpottaa.

Tässä joutessa on taas ollut aikaa ommella. Vihdoin sain hankittua kaikki uupuneet tarvikkeet ja kankaat kestovaippoja varten. Olin unohtanut tilata vaippoihin kuivaliinakangasta, mutta onneksi sitä löytyi Eurokankaasta. Toistamiseen piti kangaskaupassa piipahtaa, koska olin asiaanperehtymättömänä ostanut liian vähän tarranauhan pehmeää puolta. Ei valmiita vaippoja tutkiessa tullut mieleen, että toista puolta tosiaan tarvitaan huomattavasti enemmän. Samalla ratkesi mietintä siitä, että miksi tarranauhan puolia myydään erikseen!

Aiemmin taisin jo kirjoittaa, että vaippojen imuiksi pengoin äidin liinavaatekaapista joutavia vanhoja froteepyyhkeitä. Leikkelin imut kahteen eri kokoon, jotta vaipan imua voi tilanteen mukaan säädellä. Peppua vasten tulevalle puolelle ompelin kuivaliinakangasta sekä yhteen kokeeksi sitä Ikean viltin fleeceä. Myllymuksuilta tilaamastani vaippapalakankaasta riitti kangasta vielä moneen liivinsuojuspariin, samoin kuin muista PUL-kankaan pikkutilkuista.

Nyt puuttuu enää vaippojen kantaja! Näytelmän päätähti. Edi-koira sai toimia mallina.3 kommenttia:

 1. Moi Elli! Kiva kun olet alkanut bloggaamaan! Bongasin blogisi Facebookista ja lisäsin sen heti lukulistalleni. :) Mullakin on blogi, tosin en sitä aivan mahdottoman usein päivittele. Jos kiinnostaa, se löytyy täältä: http://mangrovemetsa.blogspot.fi/

  Tsemppiä vielä loppuodotukseen! Kyllä se palkinto sieltä kohta putkahtaa :)

  VastaaPoista
 2. Moi! Kiitos tsempeistä! Täytyypä tutustua sinunkin blogiisi tarkemmin ajan kanssa. Pikavilkaisulla näytti oikein mielenkiintoiselta ja herkulliselta :) Tässä joutessamme lähdemme taas mökille marjoja poimimaan..

  VastaaPoista
 3. Oi, miten kivoja vaippakuoseja. Mä löysin pikkutytöille kirppikseltä ImseVimsen vaippakuoria, jotka laitetaan taitellun harson päälle. Aika hyvin tuntuis toimivan noilla vauvoilla, kun kuorta ei tarvitse joka kerta pestä, vaan sisusharso vaan vaihdetaan. Näppärää pienillä vauvoilla, mutta luulen että harson taittelu loppuu siinä vaiheessa, kun hoitopöydällä aletaan kääntyilemään. :)

  Loppurutistukseen suuret tsempit!

  VastaaPoista