torstai 30. elokuuta 2012

Suolaherkkujen salaatti

Eilen oli mukavasti aikaa askarrella iltapalaksi herkkusalaatti. Tyttö oli nukkumassa ja samoilla unilla ehdimme jopa nauttia iltapalamme. Monesti tuntuu, että kun avaan jääkaapin, rottinkikehdon pohjalta kuuluu linnunpoikasen vaativaa ääntelyä ja oma syömiseni siirtyy taas tovilla. Tiedä sitten johtuivatko hyvät iltaunet pitkästä ulkoilulenkistä, joka alkoi tytön ensimmäisellä bussimatkalla sekä sisälsi ensimmäisen ulkoruokinnan! Tapasimme isin matkan varrella ja kävimme Käpylän ihanalla lippakiskalla herkuttelemassa. Minä söin käsittämättömän hyvää sitruunasorbettia ja isi valitsi kahvin sekä hillittömän kokoisen kroisantin, jonka lisukkeena oli mitä ilmeisimmin itsetehtyä omenahilloa. Kesällä tuli muutamia kertoja piipahdettua kyseisellä kiskalla ja maistettua muun muassa greippisorbettia sekä minttusuklaajäätelöä. Herkulliset jäätelöt ja sorbetit ovat käsittääkseni itsetehtyjä eikä siis minkään ison firman tuotteita. Ensimmäinen bussimatka meni itkien, mutta heti kyydistä poistuttuamme neiti nukahti. Kyydissä oli vain muutama matkustaja ja pienokaisen vaimea itkukin hukkui bussin hurinaan, joten kauhean suuria traumoja ei ensikyydistä jäänyt. Eikä kukaan kaikkitietävä tullut neuvomaan vauvanhoidosta! Neidin nälkä ajoittui kätevästi, kun sorbetti oli mennyt parempiin suihin ja äiti sai ensikertaa kokeilla imettämistä julkisella paikalla, puistossa. Hyvin sujui!

Käpylän lippakiskalla.

Ai niin, se salaatti! Olen monesti miettinyt, että pitävätkö ihmiset oikeasti salaateista, joissa ei ole mitään "sattumia"? Sattumilla tarkoitan kaikkea niitä suolaisia herkkupaloja, joilla salaatti tehdään maistuvaksi. Eiliseen iltapalasalaattiin kuului pakollisen rehupohjan lisäksi fetaa (ei mitään rasvatonta kumiversiota), oliiveja, salamia ja saunapalvikinkkua sekä piristykseksi tuoretta luumua. Päälle vielä oliiviöljyä sekä mustapippuria. Itse pidän paljon salaateista, varsinkin, kun kasvisten ja sattumien suhde on oikea. Suolapaloja ei kuitenkaan saa olla liikaa ja erilaisia kasviksia tulee olla riittävästi. Eilinen iltapala oli kieltämättä menestys!2 kommenttia:

  1. Voi, tuolla lippakioskilla mekin käytiin pikkupojan kanssa herkuttelemassa, kun asuttiin Käpylässä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kioski on vaan niin symppis kaikkine myyjineen, eriparikahvikuppeineen, -viltteineen ja -kalusteineen. Ja ne sorbetit.. :P

      Poista