maanantai 6. elokuuta 2012

Vauvan nallepeitto

Mikseisejotuu?! Lasketusta ajasta on kuusi päivää ja malttamattomuus tavata pienokainen on raastava. Aloitin jokunen viikko sitten neulomaan vauvalle vilttiä ja olin lähes varma, etten saa sitä valmiiksi ennen vauvan syntymää. Toisin kävi. Eilen illalla kesken mehukkaiden supistelujen olin varma, että saan jättää viimeistelyn kesken. No, parin tunnin supistelut jäivät kesken ja unen tarve vei voiton. Päättelin peiton tänään.

Olen huono (lue: malttamaton) lukemaan minkäänlaisia ohjeita ja tämänkin peiton suunnitelma muuttui edetessään. Nallekuvion mallin sentään kaivoin netistä. Alunperin tarkoituksena oli neuloa myös muita kuvioita, mutta nalle-sydän-tähti-kukka-peitosta tulikin nallepeitto. Toisin sanoen en jaksanut piirtää tai etsiä malleja... Värivalinta oli pitkän pohdinnan tulos ja lopulta uskalsin tehdä päätöksen. Päädyin yllättäen lempiväriini ruskeaan sekä hieman riskimpään vaaleanpu.. siis lohenpunaiseen. Lohenpunainen! Lanka on Hjertegarnin Blend bamboo, jossa on 70% bambua ja loput puuvillaa.

Koska suunnitelmaa ei ollut enkä alkuinnostuksissani ajatellut yhtään pidemmälle, tuli eteen kummallisia haasteita. Päätin tehdä nallerivien ympärille helmineuletta toisella värillä, mutta eihän ne reunoista yhdistyneetkään. Tähän olisi varmaan pätenyt joku langankiepautuskikka, mutta päätin ommella "kahvat" kiinni jälkikäteen.

Neulomiseni saattaa nyt kuulostaa ensikertalaisen räpellykseltä, mutta takana on lukemattomia pipoja, lapasia ja villasukkia. Ensimmäistä kertaa neuloin peiton. Kuvat on otettu sekä salamalla että ilman, joten todellinen väri on jotain näiden väliltä. Nokkelimmat saattoivat peiton värivalinnasta päätellä vauvan sukupuolen, mutta toistaiseksi silti puhun vain vauvasta. Odotan saavani rinnalleni pitäviä todisteita!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti