tiistai 18. syyskuuta 2012

Syksyä parvekkeelle

Jouduimme taas sunnuntaina lähtemään pakoon asuntonäytön tieltä. Kun oli niin mahdottoman kaunis ilma, päätimme lähteä kävelylle. Saatoimme samalla kylässä olleen ystävän juna-asemalle. Kävelyreitin varrelle sattui rautakauppa puutarhaosastoineen ja samalla sain idean, että parvekkeelle on saatava jotain uutta ja elävää. Olen jo korjannut parvekepuutarhani kuihtuneet ja riutuneet hyötykasvit jatkamaan eloaan multana, joten uudelle oli tilaa. Viiniköynnös on kyllä hengissä, tosin sekin alkaa näyttää kuihtumisen merkkejä. Voikohan sitä säilyttää talven yli? Olisi hienoa saada köynnös uudelle pihamaalle tuottamaan satoa. Sitä se ei parvekkeellani nimittäin tehnyt...

Valitsin pitkään puiseen parvekelaatikkoon pieniä callunoita ja peltiruukku sai kanervan.

2 kommenttia:

 1. Viiniköynnöksen voi yrittää talvettaa parvekkeella käärimällä ruukun ympärille esim. pakkaspeitettä tai räsymaton, mutta vasta kun lämpötila on pakkasen puolella, ettei taimi homehdu. Mitä isompi ruukku, sen varmempaa talvehtiminen on. Talvettamista voi yrittää myös lumen alle haudattuna (jos sitä sattuu tulemaan) tai kellarissa, jos sellainen jostakin löytyy. Minä aion yrittää runkoruusujen ja keijunmekkojen talvettamista pihavarastossa. Saa nähdä miten onnistuu, kun varasto on ehkä pikkusen liian lämmin.

  Vuokko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vuokko vinkeistä! Tällä hetkellä viiniköynnös on istutettuna suht isoon puiseen ruukkuun, jossa on jätesäkkiä mullan ja ruukun välissä. Täytyypä siis koittaa jotain keinoa! :)

   Poista