lauantai 29. syyskuuta 2012

Tytär kasvaa

Se on nyt todistettu. Pikkuinen vauvamme kasvaa. Nopeasti. Liian nopeasti! Vaikka neuvolan vaakakin sen on jo todistanut niin konkreettisesti sen huomaa pieniksi käyvistä vaatteista. Sellaisia on nyt muun muassa muutama yöpuku. Varsinkin sellaiset, joiden lahkeissa on "sukkaosa". Myös eräs itsetehty apinabody on jäänyt pieneksi, se joka yllä tytär kotiutui synnytyssairaalasta. Eräässäkin potkupuvussa pitää käyttää jo ulompia neppareita. Apua!

Mutta toisaalta kolikolla on toinenkin puoli. Pääsen ompelemaan uusia vaatteita! Luonnollisesti ilahduttaa myös se, että tytär kehittyy ja kasvaa normaalisti. Ennen lapsen syntymää en ommellut kovin monia vaatteita, koska oli hankalaa hahmottaa kuinka paljon vaatteita lapsi todella tarvitsee ja minkä verran niitä saa esimerkiksi lahjaksi. Ajatus kätevimmistä vaatteista on myös tarkentunut. Tai no, en oikeastaan ole vältellyt tietoisesti tietynlaisia vaatteita esimerkiksi niiden puettavuuden vuoksi. Isäntä kyllä hieman kiroaa liian ahtaiden päänteiden tai huonosti joustavien vaatteiden kanssa.

Kaikkien ompelemieni bodyjen ja housujen kaavat olen piirtänyt joistakin valmisvaatteista. Allaolevien vaatteiden kuviolliset kankaat on tilattu Metsolalta ja ruskeiden housujen kangas on Eurokankaasta.Pääntie on joustava, ei neppareita.

Housut on kokonaan resorikangasta.

Apinabody oli päällä laitokselta lähdettäessä.
Krokotiilibody odottaa vielä kaapissa.
Vaihtanevat keskenään siis pian paikkaa.

9 kommenttia:

 1. Jos en olisi eilen traumatisoitunut nurkkiimme kerääntyneiden vauvanvaatteiden määrästä (pelkkiä koon 50-60 bodyja oli joku 25... ja tässä on joulu ja äitiyspakkaus vielä tuloillaan!), sanoisin, että meille kelpaa vaik kaikki sun tekemät vaatteet kiertoon :). Nuo ovat niin ihanan raikkaan värisiä verrattuna kauppojen pliisuihin vastasyntyneiden vaatteisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä niin paljon vaatteita on ilmestynyt? Meille ei onneksi ilmestynyt haluamattamme mitään isoja määriä vaatteita. Niitä ei loppujen lopuksi kovin paljoa tarvitse. Nytkin on jonkin verran pieniä (äitiyspakkauksen) vaatteita ihan koskemattomina. Kiitos palautteesta, minustakin ne on ihania! :D

   Poista
  2. Muutamat olen ostanut uutena ja loput on tutun vanhoja. Varaudun siihen, että meille tulee joku selkäkakkamonsteri, jolle joutuu vaihtamaan koko ajan vaatteita ;). Ja onhan talvivauva våhän eri asia kuin kesävauva.

   Poista
  3. Heh, onko kaikki hankkimasi vaatteet kietaisumalleja? Toivottavasti teille ei osu selkäkakkamonsteria :) Meidän neidillä ei ole tainnut mennä vaatteisiin kuin muutamat luirut.

   Samalla tavalla pikkuvauvat tarvitsevat iholle peitettä kesällä ja talvella. Vähemmälle käytölle on esim. lyhythihaiset bodyt jääneet. Vauvat sotkevat kyllä vaatteensa vuodenajasta riippumatta, eheh :D

   Poista
  4. Onni on puklaamaton talvivauva :) Oltais oltu aivan pulassa, jos Nella ois pulautellut yhtä paljon kuin kevään vauva Nea. Kesällä ei haittaa vaikka vähän kastuukin. Toivotaan Marille "kuivaa" vauvaa! ;) - Ninnu

   Poista
  5. Niin no nuo saadut vaatteet on vähän semmosia, että ei väliä, vaikkei niitä ehtisikään käyttää. Lähinnä pidän vaan hyvänä ajatuksena, että noi "perusvaatteet" (bodyt, sukkikset, pipot, ym.) on käytettyjä ja saatuja, jotta itse voin laittaa halutessasi rahani niihin nätimpiin (ja epäilemättä epäkäytännöllisempiin ;))vaatteisiin. Löytyy mm. neulottua potkupukua ja -housua, vastasyntyneen villasukkaa, Benettonin hupparia ym. kreisiä!

   Sitäpaitsi meillä vetää talvisin ("seli seli").

   Poista
  6. Kieltämättä kaikkea ihanaa on kyllä ihanaa pukea vauvalle päälle :) Varta vasten kaivetaan mekot ja hupparit jotain juhla- tai kyläreissuja varten, vaikka ne onkin hankalia, kun ovat heti ryntyssä.. Jos sulla on Mari jotain mielessä, niin voithan sä laittaa tilausta mulle.. ;) Tule penkomaan kangaskasoja niin katsotaan mitä saatais aikaiseksi.

   Tosiaan, kuiva ja hyväuninen vauva Marille! :)

   Nimim. Kahdet seitsemän tunnin katkeamattomat yöunet takana.

   Poista
 2. Talvivauvan kanssa tuli ongelmaksi ne ihanat juhlamekot jotka olivat kesällä liian pieniä... :(
  Pitikin vierailijoita varten pukea kaikki liikuttavat hepeneet päälle kun ulkona paukkui 15 asteen pakkaset. Mielenkiinnolla odotan mitä tulevan talven pitää kun neiti ottaa mitä todennäköisemmin tulevana kuukautena ensiaskeleensa. :)
  SMI

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä vaan hankeen talsimaan neidin kanssa :) Ja sitten meidän pihan rinteeseen laskemaan mäkeä :D

   Poista