tiistai 9. huhtikuuta 2013

Verho vaunuihin

Tämä projekti on odottanut valmistumistaan noin seitsemän kuukautta! Äitiystaipaleen alkuaikoina olin miettinyt miksi kaikissa vaunuissa oli joku rätti, riepu tai peräti peitto kuomuaukon edessä, mutta elokuun aurinko ja viimeistään talven ensimmäiset lumipyryt vahvistivat ajatusta verhon virittämisestä. Tyttärellä on aikaisemmin ollut vaunuissa verhona itse värjätty harso. Valkoisesta harsosta piti tulla oliivinvihreä, mutta haalistunut harmaa se minun silmiini oli... Aluksi harso oli kiinni pyykkipojilla, mutta myöhemmin halusin vaunuilmeestä mahdollisimman pelkistetyn, joten viritin harsoverhon kuomun sisäpuolelle lelussa olleella klipsillä.

Ruma harso alkoi pikkuhiljaa ottaa päähän ja sain vihdoin hyvän syyn viritellä uuden. Olimme lähdössä tyttöjen kesken Ouluun ja päätin saada verhon aikaiseksi ennen reissua. Ja viimeisenä iltana se valmistui.

Kangas on tavallista trikoota, muistaakseni Metsolasta. Isäntä puristi jollain kummallisella vehkeellä metalliset (kullan väriset, yök) renkaat verhon reunoihin. Irrotin tavallisista verhonipsuista ne kiskoissakulkemisosat pois ja laitoin nipsuosan verhon renkaisiin. Hieman häiritsee kullan ja metallin sävyerot, mutta sikäli täytyy olla lopputulokseen tyytyväinen, että kaikki tarvikkeet löytyivät kotoa.


Kuomun sisäosassa on kätevä ja ohut uloke/sauma, johon nipsujen hampaat
 istuvat täydellisesti.
 

Pendolino Ouluun odottaa matkustajiaan.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti