sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Pingale heräilee pimeyskoomasta

Pingale on ollut hieman talvilomalla. Tai pikemminkin talvikoomassa. Talvi taitaa olla väärä sana, koska takana on ollut puolen vuoden pimeä syksy. Mutta tänään on talvi ja minä olen imenyt koko aamupäivän lumen tuomaa valoa itseeni! Hyvänen aika miten valkea maisema voi vaikuttaa mieleen näin paljon. Pessimistisenä skeptikkona toki uskon pienen lumipeitteen sulavan tuotapikaa, vaikka kuka lupaisi mitä...
 
Tyttö sai taannoin serkkupoikansa vanhan istumapulkan käyttöönsä, mutta se on odottanut käyttöönottoa jo liian pitkään. Olimme eilen kaksissa ihanissa juhlissa ja kotiintullessa aivan hihkuin, kun lunta oli maassa! Pulkka kaivettiin esille samantien. Vaikka talvi on tyttömme elämän toinen, hän pääsi elämänsä ensimmäistä kertaa pulkan kyytiin vasta eilen. Kovin innoissaan hän ei siitä aluksi ollut, mutta kyytiin päästessään ja vauhdin loppuessaan likka nyökytteli innoissaan: "Tiä, tiä!!" eli lisää, lisää tai vielä, vielä.
 
Vielä pari päivää sitten tyttö laski hiekkatien mäkeä alas potkuautolla. Isäntä oli löytänyt autotallista edellisten asukkaiden edesmenneen susikoiran nahkaremmin ja oli virittänyt sen muoviauton rattiin. Likka istui auton kyydissä ja isä tai äiti veti autoa kuraista hiekkatietä edestakaisin. Välillä laskettiin mäkeä hurjaa vauhtia. Peruspuuhaa tammikuussa...
 
Isäntä huomasi myös pihan pensaiden kasvattavan silmuja! Lämpimät ja kosteat säät ovat ilmeisesti pistäneet luonnon sekaisin. Vuodenvaihteessa istutimme kukkasipuleita maahan. Isäntä tökki satakunta reikää rautakangella maahan ja minä heittelin sipuleita koloihin. Katsotaan kukkivatko ne keväällä vai ensi jouluna.
 
Olen ollut parin viimeisen viikon aikana jonkun verran myös töissä. Muun muassa viime vuoden viimeinen ja tämän vuoden ensimmäinen päivä meni töissä. Vuosi vaihtui kuitenkin isännän kainalossa kotisohvalla. Joka ikkunasta näkyi upeita ilotulituksia, naapuri-isännät pistivät parastaan.
 
Pienen bloggaustauon jälkeen olen taas terässä. Ompelukone on surrannut eli tulossa on ainakin postaus vauvan- ja lastenvaatteista. Aikuistuminen on ollut myös mielen päällä monta viikkoa. Siitäkin lisää, kunhan lumen ihastelulta joudan!
 
Viikko sitten maisema oli vielä lumeton.

Naapurin koira.

Lähitienoon leikkipaikka...

"Äiti kantaa" oli tytön ensimmäinen lause!
 
"Lunta, lunta!"

Hiekka hieman rohisi pulkan alla...


Naapuritkin tulivat rohisevaan pulkkamäkeen.

Lehtiä pukkaa?


Auto lumettumassa "tallissaan".
 

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Tämän päivän päiväunilenkki auringossa, narskuvalla tiellä ja pakkassäässä oli just mitä olen kaivannut!

      Poista