sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Potkupuku, housut ja pussipussi

Lähiviikkoihin on osunut paljon juhlia. Ne ovat enimmäkseen olleet syntymäpäiväjuhlia, niin aikuisten kuin lasten. Yhdet juhlat olivat nimiäiset ja minä olen pienen tytön ylpeä kummike. Saumuri ja ompelukone ovat päässeet taas toimintaan ja useat lahjat ovat olleet ommeltuja.
 
Nimiäisiin ei kaivattu sen kummempia lahjoja, mutta jotain halusin antaa. Päätin ommella ihanasta marjapuuron värisestä pilkkukankaasta tytölle potkupuvun. Yläosaan ompelin tähtikankaiset vuorin. Lahkeissa on mustat pitkät resorit. Sekä pilkku- että tähtikangas ovat Eurokankaasta.
  
Toisissa kekkereissä juhlittiin ystävieni yksivuotista tytärtä. Hänen äitinsä oli vinkannut tyttärensä tarvitsevan villasukkia. Äiti osasi kertoa myös tyttärensä lempivärit: keltainen, oranssi, punainen ja pinkki. Näppäränä likkana värväsin äitini neulomaan villasukat. Sen verran täytyy kertoa, että olin kyllä aloittamassa sukkien neulomista, mutta puikkopussistani löytyi vain neljä oikeankokoista puikkoa! Viides puikko on siis karkuteillä.
 
Vein siis lankakerän äidilleni ja seuraavana iltana taisi olla jo kaksi sukkaparia valmiina! Siinä välissä hän kävi vielä ostamassa ohuempaa pinkkiä lankaa... Siinä ohessa taisi valmistua myös muutama ristisanatehtävä.
 
Halusin kuitenkin antaa pienelle sankarille jotain itsetehtyäkin, joten ompelin pöksyt. Ihana trikookangas on tilattu Royal-tuotteelta ja on nimeltään Little Forest (Lillestoff). Aika moni lempivärikin taisi osua kankaaseen? Samasta luomupuuvillakankaasta ompelin myös oman tyttäreni joulumekon.
 


 
Sankarin pöksyjä ommellessa hurautin omallekin tyttärelle parit housut. Toiset ovat samaa kangasta potkupuvun kanssa ja toiset ovat söpöä norsukangasta. Norsukangas on luomutrikoota. Se on tilattu Käpynen-nettikaupasta ja on nimeltään Kurbits Elephants (Znok).
 
Viimeisenä esittelen pussipussin, josta tulee itse asiassa kangaskassipussi. Ystävä tilasi sellaisen kotiinsa. Pussipussi tulee oikeastaan hänen miehensä 30-vuotissynttärilahjan kylkiäiseksi. Pussipussi on heidän taloudessaan jo kolmas! Yksi isoille muovipusseille, toinen pienille muovipusseille ja hedelmäpusseille ja tämä kolmas kuulemma tulee eteiseen kangaskasseille. Sinivalkoinen puuvillaraitakangas on Eurokankaasta.

Punasävyinen on miedän täpötäysi roskapussipussi.


 
 
 

2 kommenttia:

  1. Sä oot NIIN taitava, aivan ihania juttuja oot taas tehtaillu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kahdeksi seuraavaksi yöksi menen töihin, kankaita ja kaavoja mukanani... :)

      Poista