maanantai 27. tammikuuta 2014

Trikoonleikkuuta yövuorossa

Sain viime maanantaina kutsun kahteen yövuoroon, alkaen vielä samana iltana. Pohdin hetken, soitin mummolle varmistaakseni yövuoron jälkeiset uneni ja lupauduin töihin. Yövuorot olivat yllättävän rankat! Valvottavat asiakkaat nukkuivat oikein hyvin, mutta ongelmia tuotti lähinnä itseni pitäminen hereillä. Vaikka kotona on pieni lapsi, voin ilokseni todeta, etten ole tottunut valvomaan. Olen tehnyt yövuoroja viimeksi puoli vuotta sitten, joskus loppukesästä. Unet yövuorojen välissä jäivät vähälle, vaikka olisi ollut todella hyvä mahdollisuus nukkua vaikka koko päivä. Pakkaspäivän pilkistävät auringonsäteet oli vain nähtävä!
 
Olin sentään hitusen viisas ajatellessani yövuoron ajanvietettä. Otin töihin taas kasan kankaita ja parit kaavat. Yövuorossa on aina mainio tilaisuus levittää kankaat isoille ruokapöydille ja aikaa on vaikka muille jakaa. Saman tein edellisissä yövuoroissa. Kankaiden levittely, kaavojen kiinnitys ja kankaiden leikkely on ompelutöiden aikaavievin ja erityisesti tylsin osuus. Kun kankaat on leikattu valmiiksi, kotona muutama pikkuinen vaate valmistuu tuossa tuokiossa.
 
Leikkelin yövuorossa valmiit palat mekkoon, paitaan ja kolmiin (yllätys yllätys) legginseihin. Muutaman päivän päästä yövuoroista hurautin vaatteet saumurilla yhdessä illassa. Mekon punainen Bloombird-luomupuuvillakangas on tilattu Royal-tuotteelta, samoin paidan Little Forest -kangas. Yksiväriset trikoot ovat Royal-tuotteelta ja Käpyseltä.
 


Paidasta tuli liian lyhyt. Joko jatkan paitaa mekoksi tekemällä siihen helman tai sitten
annan paidan sitä hamuavalle.


Tompa-nallen päälle oli ilmestynyt mekko sillä aikaa, kun äiti räpsi kuvia pöksyistä.
 

3 kommenttia:

 1. Aika vaarallista julkisesti myöntää harjoittavansa kyseistä toimintaa työvuorojen aikana. En tiedä minkälaisista valvottavista asiakkaista on kyse mutta jos olisin jonkun asiakkaasi omainen, järkyttyisin ja olisin yhteydessä esimieheesi jos saisin tietää että omia harrastuksia toteutetaan työvuorojen aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteestasi. Tottakai jättäisin omien harrastusten toteuttamisen vapaa-ajalleni, jos kyseisestä toiminnasta aiheutuisi hengenvaaraa tai edes pientä haittaa aikuisten ihmisten nukkumiselle.

   Poista
  2. Onko arvoisan anonyymin mielestä esimerkiksi yövuorossa lukeminen vähemmän arveluttavaa harrastustoimintaa kuin kankaiden leikkaaminen?

   Poista