maanantai 26. toukokuuta 2014

Lorut, numerot ja mystinen M

Tyttäremme täytti puolivälissä toukokuuta vuoden ja yhdeksän kuukautta. Hän on ollut kova höpöttämään ja juttelemaan jo kuukausia. Nyt puheeseen on ilmestynyt erikoinen m-kirjain. Se päättää monet sanat, joiden lopussa kuuluisi olla n-kirjain. ****m huoneeseem leikkimääm! Nukkumaam. Äitim puhelim. Isim autoom. Tästä erikoisuudesta emme siis tosiaankaan ole huolissamme. Eiköhän se ämmä joskus ännäksi vaihdu. Puheen lauseet ovat jo monisanaisia ja niissä on hämmästyttävän paljon (totuudenmukaista) sisältöä. Äiti pussaa isiä.

Numerot ovat tarttuneet puheeseen myös. Kyse on varmasti lähinnä lorurimpsun osaamisesta ulkoa. Ykki, kakki, koome, neejä, viisi, kuusi, seitsemäm, kahekkam, yhekkäm. Joissain numeroissa ässä suhahtaa hienosti, toisissa ei. Tyttö taitaa kyllä erottaa yhden ja kahden kappaleen eron: poimiessaan maasta kaksi kiveä hän tokaisee kakki kiveä. 


Yhtä taivavasti hän lausuu muutamia loruja tai lauluja (laulamatta tosin).

Ha'akka huttua keittää, hännällänsä hämmentää. Antaa yhdelle pojalle, toiselle pojalle...

Ihhahhaa, ihhahhaa, hepo hiinahtaa, ihanaa, ihanaa onhan rattastaa. Juokke hepo hiijaa, kanna pikku Siljaa..

Nyt saa todellakin olla tarkkana mitä itse päästää suustaan ja jopa mitä tekee! Tytär on jo monet kerrat raportoinut isovanhemmilleen äitinsä vessakäynneistä, vessan oven auki jättämisestä... Esimerkillistä elämää on vietettävä! Pikkulikan muisti on myös hämmästyttävä. Kuukausia sitten tapahtuneet jutut ovat mielessä edelleen ja niistä jutellaan vieläkin: Pattei ikki puistossa (Valtteri itki puistossa, vaikka oikeasti itkijä oli meidän oma tyttö..). Mettui kaataa puita tontilla. (Naapurin tontilla metsuri kaatoi puita.)

Tytön juttuja on niin mielenkiintoista kuunnella. Uutta sisältöä tulee jatkuvasti, vaikka samoja vanhoja juttujakin toki jauhetaan. Äiti rakastaa!2 kommenttia:

  1. Meilläkin ihhahhaa oli ekoja lauluja, joita lapsi alkoi laulelemaan :) Ja "hei hei mutsi, en oo syöny lääkettä..." :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahh! Oiva ensilaulu meidän alan äidin lapselle :D

      Poista