maanantai 19. toukokuuta 2014

Perhematka Mallorcalle (osa 1/3, Alcudia)

Olemme isännän kanssa matkustelleet yhteisen taipaleemme aikana melko paljon. Lapsen saannin myötä reissut kaukomaille ovat jääneet vähemmälle, mutta on tyttäremmekin ehtinyt käydä jo Ruotsin risteilyllä sekä Madeiralla. Ja kahdesti Oulussa! Tänä keväänä päätimme lähteä Mallorcalle. Isäntä on käynyt kavereineen siellä ennenkin, mutta itselleni kerta oli ensimmäinen.

Ajattelimme ensin helppoa ja kätevää viikon pakettimatkaa, mutta saaren monipuolisuus houkutti ottamaan lisäpäiviä ja reissusuunnitelma venyi kaksitoistapäiväiseksi ja itsekootuksi matkaksi. Lennot löysimme (kröhöm, isäntä vertaili, etsi ja löysi) edullisesti Norwegianilta. Vajaan kahden viikon reissuun mahdutimme majoitukset kolmessa eri kaupungissa eri puolilla saarta (Alcudia, Cala d'Or ja Palma). Postaukset tulevat kuvaähkyn vuoksi kolmessa osassa.


Ensimmäinen majoituksemme oli monille tutussa Alcudiassa, saaren pohjoispuolella. Kaupunki on turistien ja perheiden suosima rantakaupunki, ihan kätevän kompakti. Alcudiasta löytyi myös mielenkiintoinen vanha kaupunki, joka oli vallihautojen ja muurien sisäpuolella. Vanhasta kaupungista löytyi paikallisia viehättäviä käsityöliikkeitä sekä toki turistikrääsää myyviä kojuja.

"Ihania pöllöjä!"
Majoituimme Alcudiassa hotellissa nimeltä Estrella de Mar & Spa. Houkuttelevasta nimestä huolimatta spa-osasto jäi (odotetusti) meiltä väliin ja keskityimme lähinnä ulkoaltaaseen ja merenrantaan. Tytär pääsi elämänsä ensimmäistä kertaa uima-altaaseen (ellen väärin muista?) ja oli aivan tohkeissaan! Vesi oli jääkylmää, mutta eipä näyttänyt haittaavan. Meillä oli mukana kätevä uimarengashässäkkä, jossa tyttö pystyi kipittämään altaan pohjassa holahtamatta renkaan läpi.

Kaupunki oli siisti ja matkarattailla rullailu oli joutuisaa. Siistejä leikkipuistoja oli useita ja niihinhän oli päästävä heti kun sellainen näkökenttään osui.

Vuokrasimme auton koko reissun ajaksi ja se jos mikä oli kätevää saareen tutustumisen kannalta. Ajelimme Alcudian lähiympäristössä sekä saaren koilliskärkeen, Cap de Formentoriin. Sinne johti mutkitteleva vuoristotie, joka sai minut hieman pahoinvoivaksi... Kartan tuijottamista kyydissä oli vältettävä viimeiseen asti. Onneksi huono olo katosi aina, kun nousi autosta omille jaloille. Maisemat olivat aivan mielettömät!

Matkan varrella oli myös näköalapaikka, jonne sai kavuta käteviä luontoa mukailevia portaita pitkin. Kantoreppu oli tällaisella hetkellä erityisen kätevä!

Saari on erittäin suosittu maantiepyöräilijöiden keskuudessa. Maanteillä ja mutkittelevilla vuoristoteillä näkyi jatkuvasti kovakuntoisia pyöräilijöitä, joiden uurastukselle ei voi muuta kuin nostaa hattua.


Cap de Formentor

Cap de Formentor

Reissun neljä ensimmäistä päivää Alcudiassa pitivät sisällään jo paljon. Reissu tuntui jatkuvan vielä ikuisuuden! Hotellihuoneemme oli kaksio ja nukuimme koko perhe ensimmäistä kertaa samassa huoneessa ehkä vuoteen. Tytär sopeutui uuteen ympäristöön mainiosti ja otti vieraan matkasängyn heti omakseen. Toki mukana oli kaksi lempiunilelupupua, Rollo ja Pentti, jotka varmasti auttoivat nukahtamaan.

Ensimmäiset aamut likka heräsi järkytykseksemme jo kuuden jälkeen, joka on pari tuntia normaalia aikaisemmin. Onneksi televisiosta tuli heti aamusta lempipiirrettyä monta jaksoa putkeen! Eikä tyttöä lainkaan haitannut, että kyseessä oli espanjankielinen Caillou eikä tutumpi Kaapo. Näin aina toinen meistä sai nukkua tovin pidempään odottaen aamupalabuffettiin pääsyä.

Jossain vaiheessa tyttö siirtyi itsekseen kaksien päiväunien taktiikkaan, joka sopi meille mainiosti. Hän otti torkut joko autossa, rattaissa hotellin parvekkeella tai kyydissä pötkötellessä tai kantorepussa. Ruoka maistui kaikille ja tyttökin maistoi rohkeasti oikeastaan kaikkea mitä hänelle tarjosi tai mitä hän vanhempiensa lautasilta valkkasi. Mustekala upposi mainiosti, mutta oliivit olivat ihan ykkösjuttu! Itse otin aika rennon otteen raskausruokavalioni suhteen ja söin oikeastaan mitä vain (paitsi niitä mustekaloja..). Mahdollisia jälkiseuraamuksia odotellessa.

"Oliivia, kakka'apuja, nam!"
Matkakertomus jatkuu lähipäivinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti