lauantai 24. toukokuuta 2014

Perhematka Mallorcalle (osa 2/3 Cala d'Or)

Mallorcan pohjoisosassa Alcudiassa viettämämme neljän päivän jälkeen suuntasimme kohti kaakkoa. Seuraava määränpäämme oli Cala d'Or -niminen rantakaupunki. Matkan varrella piipahdimme Inca-nimiseen kylään, jossa oli meneillään viikottaiset markkinat. Markkinoilla oli myynnissä kaikkea mahdollista, mutta enimmäkseen nahkatuotteita, kangaskenkiä, kukkia, käsitöitä, vaatteita ja koruja. Ostin markkinoilta itselleni kolmet korvakorut sekä kaulahuivin: asusteita, jotka eivät ole sidoksissa vartalon kokoon ja malliin...


Kadun varsilta bongasimme myös kirjakaupan, josta ostimme tytölle kaksi espanjankielistä kirjaa. Olemme ottaneet tavaksi ostaa reissuiltamme sen maan kielisen kirjan, jossa matkaillaan. Nyt tytön kirjahyllyä koristaa ruotsin-, viron-, portugalin- ja espanjankieliset tuliaiskirjat. Myös yksi englanninkielinen kuvakirja löytyy ja sen on tuonut tytön Jenkeissä asuva ikätoveri.

Takaisin Mallorcalle. Incasta suunnistimme Cala d'Oriin. Siellä meitä odotti neljän seuraavan yön ajan all inclusive -helvet.. paratiisi. Majoituimme Cala d'Or Gardens -nimisessä perheresortissa, joka oli täynnä saksalaisia lapsiperheitä. Heillä olikin varmasti varsin mukavaa, koska alueella oli saksankieliset lasten viihdyttäjät ja sitä myöden myös saksankielinen ja jokailtainen disko lapsille. Sutsi-satsi ja Huugi-guugi soivat monta päivää päässä, saksaksi...Paikka oli meillekin varsin helppo ja mukava. Ruokaa ja juomaa oli tarjolla (lähes) jatkuvasti, alueella oli leikkipuisto, pelihuone, iso uima-allasalue ja resortin läheisyyteen avautui sopivasti uusi pieni vesipuisto, jonne oli vapaa pääsy (resortin asiakkailta?). Isäntä pelasi muiden isien ja lomailijoiden kanssa jokusen kerran beach volleyta läheisellä kentällä. Neljän päivän aikana lähinnä käppäilimme lähiympäristössä, ihailimme kauniita ja jylhiä rantamaisemia. Rahaa ei mennyt erikseen ollenkaan, koska turistikylässä ei ollut mitään ostettavaa ja ateriatkin oli valmiiksi nenän edessä.


Yhtenä päivänä piipahdimme autoretkellä lähikylässä nimeltä Portocolom, jossa kävimme lähinnä päiväkahvilla ja välipalalla. Pienellä rannalla uitimme hieman varpaita sekä nautimme kauniista maisemista.


Cala d'Or on rantakaupunki, mutta korkealla merenpinnasta. Kylässä on jokusia pieniä hiekkarantoja, mutta enimmäkseen rantakallioita. Alla olevissa kuvissa olevalle rannalle oli kulku naapurihotellin uima-allasalueen ja baarien vierestä. Ranta oli kapea ja melko epäsiisti.Neljä yötä majoituimme ja hengailimme helpossa perheresortissa, jonka jälkeen suuntasimme viimeisiksi kolmeksi yöksi saaren pääkaupunkiin Palmaan. Siitä lisää lähipäivinä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti