sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Puuvillalätsä vävyehdokkaalle

Olen ommellut tyttärelle nyt kevään aikana kaksi lipallista lätsää ja todennut niiden kätevyyden: lätsä pysyy päässä ja lippa suojaa auringolta. Naapurin rouva päivitteli poikansa hattutilannetta ja minä mietin mitä vielä ompelisin vastapalveluksena saaduista tytönvaatteista. Hatarassa päässä välähti, ompelen lipallisen lätsän!

Kotoa löytyi kivaa sinistä tähtikangasta, jota oli jäänyt makuupussinpäällystämisoperaatiosta. Leikkasin pojan hattuun hieman pidemmät palat kuin tytön lippiksessä ja kasvunvaraa ajatellen laitoin taakse reikäkuminauhaa sekä napin. Lipan alla on vaaleampaa raitapuuvillakangasta. Lippiksen ohje on suurinpiirtein sama kuin Mikunlokissa.

Alan pikkuhiljaa päästä jyvälle hatun kangaspalojen muodoista ja koosta ja muista kikoista. Tämä kolmas hattu oli taas vähän erilainen kuin kaksi aiempaa. Esimerkiksi hatun alareunaan ommeltu "hikinauha" on ommeltu vain lipan kohdalta ylös, mutta kuminauhan kohdalta se onkin alhaalla. Siksi sivuissa on spesiaalit risteykset... Tyttäremme ikäinen vävyehdokas näytti olevan aivan mielissään uudesta hatustaan!2 kommenttia:

  1. Minä myös innostunut näitä tekemään, on tosi mukavaa puuhaa kun valmistuvatkin niin nopsasti :) Hienot lätsät sullakin! Tänään ompelin isommalle pojalle vihreä-raidallisen, huomenna serkkupojalle siniraitaisen :) Ihanaa kesää koko teidän perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippua, että sielläkin on lätsäinnostusta liikkeellä! Joo valmistus on kyllä mielekästä, kun lopputuloksen näkee heti. Teillekin ihanaa kesää!

      Poista