tiistai 17. kesäkuuta 2014

Rattaiden tuunaus

Rakas siskoni ilmoitti taannoin, että hänellä olisi varastossaan jouten vanhat Emmaljungan rattaat. Rattaat olisivat juuri sellaiset tavalliset ison tytön rattaat, joiden olen haaveillut ilmaantuvan ovellemme ilman etsimistä... Kysyessäni rattaiden väriä sain siskoltani kammottavan vastauksen: "Niissä on sellaista vaaleanpunaista maastokuviota ja musta kuomu ja.."

Kuulosti järkyttävältä, pinkit maastokuviorattaat! Sisko kuitenkin rauhoitteli ja kertoa kyseistä kuviota olevan vain vähän ja irrotettavissa osissa. Pääväri olisi kuitenkin musta ja beige, huhh. Päässäni alkoi pyöriä ajatus camouflage-kuosin peittämisestä miellyttävämmällä kankaalla. Ja niin rattaat ilmestyivät eilen ovellemme, pestyinä ja puunattuina! (Ihanaa sisko, kiitos!!)

Vanhat rattaat.
En ollut vielä suunnitellut millä kankaalla rattaiden kamo-osiot päällystäisin, mutta yllätyksekseni ja ilokseni löysin kangasvarastoistani kaksi metriä (?!) Eurokankaasta ostettua Amy Butlerin ihanaa puuvillakangasta. En yhtään muista mitä varten olen sitä aikoinaan ostanut, mutta monta vuotta siitä ainakin on aikaa. Sävykin oli aivan täydellinen rattaisiin!

Kiinnitin uuden kankaan irrotettujen pehmustepalojen takapuolelle nuppineuloilla ja ompelin suoralla ompeleella. Tyynyyn ompelin saumurilla uuden "tyynyliinan", johon sujautin vanhan tyynyn sisälle ja huolittelin yläreunan ompelukoneella. Tyynyssä olleet nepparit kaivoin esiin saksilla nyrhimällä, joten täytyy toivoa ettei kangas repeä...

Projekti oli todella nopea ja kiva tehdä. Olen oikein tyytyväinen lopputulokseen ja "uusiin" rattaisiin! Tyttäremme on rattaiden kolmas (vai peräti neljäs?) käyttäjä ja toivottavasti kyyti kelpaa.


Irrotettavat osat odottavat uutta kangasta yllensä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti