lauantai 9. elokuuta 2014

Kolme päivää vapaata

Mummo ja pappa ilmoittivat monen viikon mökkeilynsä jälkeen, että voisivat ottaa tyttäremme pariksi yöksi heille. Olin juuri sellaisesta haaveillut, mutta silti iski tunne että eikai nyt kahdeksi yöksi, eihän mulla ole sitten mitään tekemistä..!

Lämpenin ajatukselle kuitenkin hyvin nopeasti! Isäntä säästelee lomiaan elokuun loppuun eli lähemmäksi laskettua aikaa ja ihan oma aika ilman huomiota vaativia perheenjäseniä tulisi tarpeeseen. Helteet ovat käyneet todella raskaiksi, yöt tulee nukuttua huonosti ja hermo on kireällä. Ilomielin vein tytön keskiviikkona mummolaan. Kaikki osapuolet ilahtuivat!

Aloitin kolmen päivän vapaan kangaskauppahengailulla. Leikkimattoon ja muihin tuleviin projekteihin täytyi löytää kankaat. Perustin terassin siimekseen kankaanleikkuupajan mehuineen ja karkkeineen... Leikkimatto eteni mukavasti! Isäntä jatkoi omia autotalliprojektejaan.

Aamulla kukaan ei herättänyt (paitsi vauva vatsassa) ja kömmimme isännän kanssa ylös yhdentoista maissa! Aamupalaa saimme tehtyä vasta puolenpäivän aikaan ja sen söimme kuin rikolliset television ääressä sohvalla. Kuin ennen vanhaan! Isännnän lähdettyä iltavuoroon jatkui leikkimattoprojekti. Nälkä yllätti myöhemmin ja kokkasin itselleni pakastepitsan ja jälkiruoaksi minttusuklaavanukkaan. Rikollinen elämä sohvalla siis jatkui... Ai että mitä herkuttelua, parhaassa seurassa!

Perjantai alkoi valitettavasti herätyskellon soitolla kello yhdeksän. Kymmeneltä oli oma neuvola. Vauvalla on kaikki hyvin. Pää on jo tukevasti kiinnittynyt, pyllyä tuntuu heiluttelevan puolelta toiselle. Kaikki arvot ovat kunnossa. Kysyessäni tämänhetkistä kokoarviota sain terkkarilta vastaukseksi "kolmisen kiloa, ehkä vähän päälle". Kohdunpohjan korkeus on nyt 34 cm (rv 37). Esikoinen syntyi niillä mitoilla kaksi viikkoa yliaikaisena...!

Neuvolan jälkeen ryhdistäydyin einesruokien maailmasta ja tein oikeaa kotiruokaa. Sain leikkimaton ommeltua valmiiksi. Pesin jopa vessat, vaikka olin luvannut itselleni, etten siivoa lomani aikana yhtään. Siistiydyin, hain tytön mummolasta ja kurvasimme ystävättären tyttären 2-vuotisjuhlille. Mukavan leppoisat puutarhajuhlat, tuttuja vuosien takaa ja mainiot tarjoilut.

Mummolassa kaikki oli mennyt loistavasti niin kuin aina. Kiitos mummolle ja papalle tehokkaista vapaapäivistä! Olette tärkeitä.

Hämähäkin metsästystä.

"Pehmeä kaahu. Astum päälle!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti