perjantai 8. elokuuta 2014

Vauvan eläinaiheinen leikkimatto

Ennen esikoisen syntymää sain ajatuksen ommella syntyvälle tyttärelle oman leikkimaton. Värikäs leikkimatto syntyi kangastilkuista ja sen tarkempi esittely löytyy täältä. Jo silloin pyörittelin erilaisia teemoja mielessäni, mutta päädyin neljän vuodenajan kuvaukseen. Toinen mielessäni ollut ajatus oli eläinten erilaiset elinympäristöt: vedenalainen maailma, savanni, viidakko...

Siitä se ajatus pakkomielle sitten lähti. Kun ensimmäinen lapsi sai oman itsetehdyn mattonsa, pitäähän toisellekin nähdä se vaiva! Mielessäni on pari vuotta pyörinyt eläinaiheinen matto, mutta mikä se neljäs osio olisi? Halusin, että matot olisivat "samaa sarjaa" eli molemmat jakautuisivat neljään osaan. Päädyin Suomen luontoon ja eläimistöön.

Tein Eurokankaaseen retken pitkän listan kanssa. Listalla oli muun muassa seepra, kirahvi ja krokotiili. Sellaisia eläinkuoseja olisi kiva löytää (ei löydy omista varastoista ei...). Suurin osa käyttämistäni kankaista kuitenkin löytyi omasta tilkkulaatikosta, mutta esimerkiksi maton toiselle puolelle ommeltu taustakangas oli myös ostoslistalla. Maton koko 110 x 90cm eli aikalailla samankokoinen kuin isosiskon leikkimatto. Pehmusteena matossa on vanulevyä, jonka ompeleminen oli aika pers.. haasteellista. Siksi reunat ovat kurtussa.

Kaiken kiroilun ja leikkelyn jälkeen mieltä huojensi kovasti, että tytär tunnisti kaikki maton eläimet!

Tilkkupaja pihalla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti