maanantai 16. helmikuuta 2015

Imetysmekko vetoketjuluukulla

Vasta tällä toisella vauvakierroksella olen päässyt jyvälle imetysvaatteista ja niiden ominaisuuksista. Olisipa, oi olisipa, joku tullut sanomaan minulle kaksi ja puoli vuotta sitten, että heitä nyt nainen hyvä nuo henkkamaukan ja lindexin imetyshirvitykset mäkeen ja tutustu Boobiin ja Bravadoon. Boobin luukkusysteemi on niin paljon parempi kuin em. puljujen imetysvaatteissa ja Bravadon imetysrintsikat nyt vaan ovat niiiiin ihanat. Pehmeät, puristamattomat, sileät, toimivat (ja kalliit).

Vaatekaapistani löytyy myös yksi Mamaliciouksen imetysmekko, jossa on vähän erilainen imetysluukku. Mekossa on rintojen välissä pystysuuntainen vetoketju ja sen alla ikään kuin trikoiset sporttiliivit. Ohutta sporttiliiviä nostamalla ruoan saa vauvalle kätsästi esille ilman että tarvitsee paljastaa koko rintaa. Tätä ideaa halusin testata itse tehdyssä mekossa. Toki ideaa piti vielä jalostaa sen verran, että jätin mekon alta löytyneiden sporttiliivien takaosan ompelematta ja ompelin vain etuosan.

Kyseisen liivinlipareen reunat huolittelin vain saumurilla. Lipare on kiinni mekon sivusaumoissa sekä olkasaumoissa. Alareunasta löytyy kumilankaa, jotta lipare pysyy aloillaan eikä kuroudu kaulalle. Imetysmekon kangas on puuvillaa ja malli tosiaan kopsattu (vähän leventämällä) siitä Mamaliciouksen imetysmekosta. Pääntien mutkissa etupuolella sekä selän puolella keskellä on noin 10 sentin pätkät kapeaa kuminauhaa reunaompeleeseen ommeltuina. Yläosassa oleva vetoketju on piilovetoketju, jonka sain elämäni ensimmäistä kertaa jopa piiloon, wohoo! Tähän onnistumiseen ei tarvittu kuin vetoketjupaininjalan kaivaminen skriimistä (eli ompelutarvikelaatikosta).Aloin imetysmekon ompeluun silläkin uhalla, että koko imetys taitaa olla pian historiaa. Harmittaa niin vietävästi, että tällä kierroksella panostin kunnon imetysvaatteisiin ja tällä kertaa niiden käyttö loppuu huomattavasti ekaa kierrosta aikaisemmin. Toisaalta olen iloinen ja onnellinen tästäkin "saavutuksesta" (onhan poika hyvänen aika jo yli 5kk). Uskokaa, että osaan silti iloita kasvavasta omasta ajasta, koska nyt muutkin voivat ruokkia poikaamme. Tai no, mistä sitä tietää, vaikka käyttäisin vielä kesälläkin tätä mekkoa sen alkuperäiseen tarkoitukseen...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti