keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Kietaisumekko

Minulla oli joskus kymmenen vuotta sitten kaupasta ostettu kietaisumekko. Pidin siitä ihan todella paljon. Silloin minulla ei vielä ollut ompelukoneen seurana saumuria, mutta haaveilin joku päivä ompelevani sen saman kietaisumekon mallista toisen samanlaisen. Haaveilin sen kymmenen vuotta!

Kävin pari viikkoa sitten Marimekon tehtaanmyymälässä Herttoniemessä jossain spesiaalimyyjäisissä. Lompsin trikoo-osastolle, jonka yllä oli houkutteleva 10€/m-kyltti. Ilman sen kummempia suunnitelmia valitsin leikattavaksi kolmea kangasta. Myyjän mitatessa valitsemaani vihreää Paprika-kangasta vieressäni jonottanut nainen kysyi mitä aion kyseisestä kankaasta tehdä ja yllätin itseni vastaamalla: "Varmaan sellaisen kietaisumekon!".

Ompelutoverien hienolla avustuksella löysin mekkoon oivan kaavan: Suuri Käsityö 1/2012. Muutin sitä sen verran, että jätin rintaröyhelöt laittamatta sekä lyhensin helmaa ja hihoja. Ja taas kerran olen niin mielissäni kaavoista ja ohjeista! Valmiin vaatteen jälki on niin erilaista, kun ei tee vain sinne päin vaan oikeiden ammattilaisten tekemien ohjeiden mukaan. Tässäkin vaatteessa oli monta kohtaa, jotka olivat minulle uusia, kaikenmaailman muotokaitaleita myöten. Mutta panostus kannatti!

Ompelen taatusti vielä lisää kietsuja nyt kun kaavatkin ovat valmiina ja uudet ompelutermit ovat hallussa. Kuosikietsukevät 2015 alkakoon!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti