tiistai 28. heinäkuuta 2015

Heinäkuun ompeleita

Tämän postauksen vaatteiden sävyt, värit ja kuosit taitavat olla vähän erilaisia kuin mitä on tässä blogissa totuttu näkemään. Oma kangasmaku on muuttunut (suunnattoman) paljon tässä kolmen vuoden aktiiviompelu-uran aikana. Kangasmaun muuttuminen koskee lähinnä lasten kankaita, koska riemunkirjavia kankaita haalin itselleni edelleen...

Kangastarjonta taitaa olla myös muuttunut aikalailla, tai sitten vaan ihastun ihan erilaisiin kankaisiin kuin ennen. Kangaskaappini valikoimaa katsellessani huokaisen syvään, kurtistan otsaani ja nyrpistän nenääni. Kirkkaiden värien täyttämät villit kuosit ovat jo niin nähtyjä enkä koe minkäänlaista inspiraatiota niitä tuijotellessani. Kaapissa seisovista kankaista on joskus jo ommeltu jotain, joten palat eivät ole kovin isoja. Enimmäkseen niistä syntyisi kangasyhdistelmävaatteita. Mutta sitten ei ole sitä mätsäävää toista kangasta, josta saisi vaikka hihat. Pitäisi käydä kaikki kankaat läpi ja laittaa myyntiin pisimpään marinoidut. Pitäisi ja pitäisi...

Mutta sillä välin kun kurkin kangaskaappiini tasaisin väliajoin, on kaapin viereen alkanut kasaantua uusi pino. Läjä aivan ihania uusia kankaita!! Pari klikkausta netistä heinäkuun alussa ja kas, ilahduttava pino masentavan ja pursuilevan kangaskaapin vieressä on kasvanut. Ihanan pehmeät paketit Pehemiältä, Riemulilta, Jyväskylän kangaskaupasta sekä yksi kangas ompeluryhmä-Saumanvaran omalta nettikirppikseltä. Sormet syyhyää!!

Tässä postauksessa on ompeluksia sekä omille lapsille, että lahjaksi annettuja. Yksi ei ole ehtinyt päästä edes saajansa ylle, joten kummityttö-K, silmät kiinni!

Kaksi vuotta täyttänyt kummipoika sai kummitädiltään syntymäpäivälahjaksi Työkoneet-trikoosta ommellun pitkähihaisen paidan (OB 6/12). Ompelin hänelle myös Noshin kaavalla lippapipon, yksinkertaisena tosin. Mintunvirheä luomujersey on nimeltään Robokopla ja minusta aivan ihana!! Lipan alla on Paapiin Pilkku-luomujerseytä.
Ompelin samanlaisen lippapipon myös omalle pojalle. Siinä tosin kävi pikku kämmi, kun unohdin leikata taitteelta, joten oman pojan pipossa on saumat molemmilla sivuilla yhden takasauman sijaan.


Etsiskelin Ottobre-lehdistä kivaa hupparikaavaa pojalleni, jonka useimmat pihahupparit ovat isosiskonsa vanhoja. Löysin hauskan trikootakin ilman huppua numerosta 1/12 ja ompelin poikaselle sellaisen Paapiin vaaleansinisestä Kaino-luomutrikoosta.

Olin myös tilannut vartavasten kummityttöäni varten Paapiin minttua Raksu-luomutrikoota. Heillä kun on mäyräkoiria! Vaatetarveuteluista selvisi, että tyttö tarvitsee myös jonkinlaisen lisäpaidan, joten samalla kaavalla hurautin toisenkin takin! Sama koko, ikää pojalla puoli vuotta vähemmän.

Molempien takkien vuorina on Eurokankaan tähtitrikoota. Ottobreen ohjeesta poiketen ompelin takin vuorin hiha- ja sivusaumat piiloon.


Riemulin nettikaupasta olin oikeastaan ostamassa vain monitoimirenkaita vaunuverhoihin, mutta kappas, kun se hiiri vei myös kangasosioon! Siellä pisti silmään raikkaan vihreä traktoritrikoo. Pian kolme vuotta täyttävä tyttäreni mainitsi kankaan nähtyään, että "Äiti, ompele mullekin tästä jotain!!" Taisi tyttö arvata, että äiti tällä kankaalla lähinnä pikkuveljeä ajatteli. No, sitä saa mitä tilaa!


Tytär siis sai Peplum-mekon Hoops-hihoilla. Helman ompelin rullapäärmeellä ja vinhasti venyttäen, jotta reunasta tulisi rimpsumainen. Poikaselle ompelin uusimman OB:n Blue Rain -bodyn. Kuvittelin olevani kovin etevä ja ompelin toisen pääntiehalkion eri päin! Kuvassa se ehkä näyttää hauskalta, mutta eihän se pojan päällä toiminut ollenkaan..! Vasen olka roikkui edessä eikä istunut päällä. Suunnittelen kovasti laittavani siihen nepparin, mutta onhan body käynyt jo pari kierrosta päällä ja pesussa ja neppari on edelleen laittamatta.Viimeisimpänä ompeluksena hurautin ystäväni viisiviikkoiselle tyttärelle mintunvirheän pipon Pilkku-trikoosta. Se on sopiva sitten ensi keväänä...


Ps. Siuntion ystävä! Arvanet varmasti mitä kangasta on varattu elokuiselle tyttärellenne.. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti