sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Huppupyyhe kolmevuotiaalle

Ihana siskonpoikani täyttää huomenna kolme vuotta ja juhlimme häntä jo tänään! Pikkulinnut lauloivat hänen rakastavan yhtä ja ainoaa huppupyyhettään. Jos pikkumieheltä kysytään, se kaivetaan vaikka likapyykkikorista, jotta sen saa suihkun jälkeen ylle! Otin haasteen vastaan ja yritin kovasti saada aikaiseksi rakkaalle huppupyyhkeelle kilpailijan.
 
Kyselin siskoltani pitääkö poika jostain tietyistä hahmoista, eläimistä tai teemoista. Kuulemma junat ovat muiden muassa hitti tällä hetkellä. Tämänpäiväisissä juhlissaankin päivänsankari rakensi puisia junaratoja ja ajeli junilla innoissaan. Paketin avattuaan sankari totesi innoissaan: "Pyyhe! JUNA!"
 
Lahjanantajana olin toki mielissään, että sankari tunnisti surkealla piirrustustaidolla hahmotellun junafiguurin. Sankari ei valitettavasti juhlinnaltaan joutanut vetämään pyyhettä päälleen, mutta toivon, että se on sopiva. Hyviä suihku- ja pyyhehetkiä!
 
Onnittelut vielä!
 
Unohdin ottaa mittoja valmiista pyyhkeestä, mutta leveys oli pakasta vedetty eli sama kuin kapeassa kangaspakassa. Ainoat saumat ovat hupussa eli hartioille tulee vain kankaan taite. Huppupala on suorakaiteen muotoinen ja vain takaraivolla on sauma. Hupun etureunassa käytin hyväkseni froteekankaan valmiiksi huoliteltua reunaa, samoin kuin pyyhkeen sivuissa. Alareunat huolittelin saumurilla ja käänsin ompelukoneella ommellen, samoin pääntien etureunan. Harteilla olevaan taitteeseen leikkasin ohuen aukon ja senkin pituus jäi valitettavasti mittaamatta. (Jos jotakuta kiinnostaa, saan mitat toki hankittua!)
 
Olen tainnut monta muutakin kertaa luvata, että opettelen harsimisen jalon taidon. Se olisi ollut paikallaan tässäkin työssä, koska nupittamisesta ei selvästi ollut apua. Veturi jäi vähän pussille, savupiiput menivät vinoon samoin kuin tuo aisa, jolla veturi liitettäisiin junanvaunuun... Veturi on siis ommeltu pyyhkeeseen tiheällä siksakilla. Toivottavasti nämä pienet detaljit eivät haittaa lahjansaajaa ja veturi asettuu aloilleen pesuissa.
 
Sankarin serkkutyttö Inka pääsi pyyhemalliksi, mutta toivottavasti pyyhe on sopivampi hänelle, jolle se on tehty.
 
EDIT!
Postauksen julkaistuani siskoni lähetti kuvia sankarista viitta yllään! Suihkunraikas ja tyytyväisen oloinen kaveri! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti