lauantai 14. joulukuuta 2013

Hurahtaminen joulumyyjäisissä

En ole elämässäni kovin monissa joulumyyjäisissä käynyt, mutta tänä vuonna olen jo ottanut monta menetettyä vuotta takaisin! Olen nimittäin käynyt jo peräti kaksissa! Ensimmäiset olivat Näkövammaisten Keskusliiton Iiris-keskuksessa järjestetyt joulumyyjäiset ja tänään kävin Uusix-verstaiden joulubasaarissa Kyläsaaressa.
 
Itäkeskuksessa sijaitsevasta Iiriksestä mukaan tarttui kotimaisia, käsintehtyjä ja luonnonmateriaaleista valmistettuja palasaippuoita. Myyjäisissä oli esillä muun muassa taitavasti neulottuja lapasia ja villasukkia sekä muita käsitöitä, mutta talomme villakiintiö on hyvässä jamassa. Hyväntuoksuiset saippuat huokuttelivat ostamaan.
 
Tämän päivän joulubasaarista sain kuulla kaveriltani Rouva V:ltä, joka oli käynyt Uusix-verstaiden joulumyyjäisissä Kallion virastotalossa joulukuun alussa. Itselleni koko Uusix-verstaat oli ihan uusi juttu, vaikka samasta firmasta olenkin hoitovapaalla. Uusix-verstaat on osa Helsingin kaupungin työhönkuntoutusta eli se järjestää helsinkiläisille työttömille kuntouttavaa työtoimintaa. Verstaiden työntekijöistä osa on työkokeilijoita ja -harjoittelijoita sekä tukityöllistettyjä ja osa siis kuntouttavassa työtoiminnassa. Seuraava kappale on suoraan Uusix-verstaiden sivuilta lainattua:
 
"Uusix-verstaiden toimintaa leimaavat vahvasti eettisyys ja kestävän kehityksen periaatteet, joita noudatetaan niin työntekijöiden hyvinvoinnissa, tuotteiden valmistuksessa kuin ympäristöön liittyvissä seikoissa. Uusix-verstailla voi päivittää osaamistaan opettavassa ja kannustavassa yhteisössä. Verstailla voi löytää uuden suunnan elämälleen!"
 
Lue ihmeessä lisää heidän nettisivuiltaan, jos mielenkiinto heräsi. Mutta niihin löytöihin! Ostin joulubasaarista kahdet korvakorut, kaksi tyynynpäällistä, tonttulakin sekä muutaman pannunalusen. Linnunmalliset korvakorut on tehty fillarin sisäkumista ja ovaalinmuotoiset messuseinästä (?!). Korut pakattiin kierrätyslehdestä tehtyyn paperipussiin.
 
Pyöränkumikorvikset 10 €

Messuseinäkorvikset 5 €

Paperipussi koruille

Ostin aluksi vain yhden tyynynpäällisen. Parkkipaikalla tutkin vielä kassin sisältöä ja ajattelin, että hitto, pitäähän tyynynpäällisellä olla kaveri! Käännyin siis ympäri ja marssin takaisin sisään. Myyntipöydän takana olleet afrikkalaisnaiset nauroivat ilahtuneina, kun tulin takaisin ostoksille. Onneksi ostin vielä toisen! Vielä en ole keksinyt upeasti kuvioiduille tyynyille paikkaa, mutta uskon niiden kotiutuvan meille hyvin.

Ylijäämätekstiileistä valmistetut tyynynpäälliset 8 €/kpl


Yhdessä myyntipisteessä oli myynnissä ihania lasten joulumekkoja. Pieninkin myynnissä oleva koko oli liian isonnäköinen Inkalle, joten se valitettavasti jäi rekkiin. Sen sijaan löysin hienon tonttulakin! Olin joulukorttikuvaa varten etsinyt kotoa tonttulakkia ja kääntänyt kaikki kaapit ja laatikot, mutta se ei tullut mistään vastaan. Muistelen kuitenkin sellaisen omistavamme, mutta nytpä Inka sai uuden kierrätysmateriaalitonttulakin! Kangas on ilahduttavasti venyvää trikoota ja tähtipainallukset ovat minusta kauniit. (En valitettavasti saa kuvaa käännettyä...)

Tonttulakki 9 €

 
Ostamistani pannunalusista en laita (vielä?) kuvaa, koska ne saattavat päätyä pukinkonttiin. Kaikki ostokseni pakattiin hienoon kassiin, jonka valmistusmateriaali jäi minulle epäselväksi. Voisin kuvitella sen olevan jotain minireikäistä pressukangasta? Myös trampoliinikangas tuli mieleen..! Jos osaat päätellä kuvioinnista jotain niin kerro ihmeessä minullekin! Jos kangas olisi vaikka jostain jättikokoisesta mainoksesta?
 
Kiitos vielä vinkistä Rouva V! Ensi vuonna menen ehdottomasti uudelleen. Toivottavasti kyseinen joulubasaari on perinne! Uusix-verstailla on myös pieni myymälä samassa rakennuksessa Kyläsaaren Kierrätyskeskuksen kanssa eli sinne vaan ostoksille!
 
Kauppakassi kaupan päälle!
 
 
 

3 kommenttia:

 1. Voi vitsi, eiks vaan ollutkin ihania juttuja! Mekin käytiin vielä tuolla basaarissa ja nyt on nukensänky petivaatteineen. Ostin kaverille lahjaksi keraamisen mukin ja ne mukit jäi kyllä kaivelemaan.. Ne on jotenkin niin käteen sopivia. Taidan vielä ennen joulua hakea myymälästä pari mukia itselleni ja pari lahjaksi... Saankohan kohta jotain paljousalennusta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtava paikka! Ne myyjät varsinkin sai mut niin hyvälle tuulelle! Mä kans kattelin niitä nukensänkyjä, mutta meillä on jo kaksi.. (Periaatteessa kolme, kun toinen on kerrossänky..) Mä en käynyt siinä myymälässä ollenkaan (tyhmä minä!) Eli sehän tarkoittaa myös mulle uutta reissua sinne joskus!

   Poista
  2. En mäkään nyt siinä myymälässä poikennut, niitä mukeja oli kyllä myyjäisissäkin. Mutta pitää poiketa!

   Poista