keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Ommeltuja vaatelahjoja lapsille

Tänä jouluna saumuri on jälleen surrannut ahkerasti. Olen käyttänyt pois kaapeista löytyneitä kankaita ja halunnut ilahduttaa niiden kuoseilla välillä muitakin. Taannoin piipahdin ystävälläni kylässä ja hänen pojallaan eli kummipojallani oli minun tekemät pöksyt jalassaan. Kysäisin ohimennen tarvitseeko poika lisää housuja ja sain myöntävän vastauksen. Ja niitähän valmistui!
 
Ompeluhuoneen lattialla oli sellainen kankaiden värikirjo, että mustavalkoiset ystäväni olisivat sen nähdessään varmasti pyörtyneet tai sokeutuneet...! Housuista tuli värikkäitä ja kirjavia, mutta pääasia, että ne ilahduttavat viisikuista lahjansaajaa. Eikö niin? Housujen lisäksi kummipojan pakettiin sujahti pieni puinen auto.
 
 

Pitkät resorit lahkeissa tuovat lisää käyttöikää.
 
Toiselle Inkan poikakaverille ompelin joululahjaksi siilipöksyt. Valitsin aluksi hieman liian kapeat housukaavat, joiden mukaan ehdin kankaankin jo leikata. Kapeammat housut eivät kuitenkaan menneet hukkaan vaan Inkakin sai housut samasta kankaasta. Poikakaverilla on hieman tanakammat reidet, joten valitsin toiset kaavat. Kaveri sai mustat resorit ja Inka punaiset.
 
Inkan housut valmistuivat yhdestä kaavasta eli saumat ovat vain edessä ja takana. Poikakaverin housujen kaavoissa on erikseen etu- ja takaosa. Sivusaumattomien housujen kaava on kopsattu kaverin lapsen Me&I-housuista ja kaavoja on lennossa pienennetty ja suurennettu tarpeen mukaan. Kaksikaavaisten housujen kaavan olen piirtänyt pari vuotta sitten mistä lie pöksyistä ja koko taitaa olla 56! Niitäkin on sitten jatkettu tarpeen tullen puolivuotiaalle tai kolmevuotiaalle!
 


 
 
Jopas näitä housuja on valmistunut... Vielä kahdet! Housuja on niin superhelppo ommella, että niitä tekee mielellään vaikka sarjatuotantona. Niissä ei ole päänvaivaa tuottavia huoliteltavia ja käännettäviä reunoja tai aina niin vaikeasti kiinnitettäviä ja huonosti kiinnipysyviä neppareita. Kolmevuotiaalle siskonpojalle hurautin lahjaksi kahdet pöksyt, pipon ja kypärämyssyn.
 
Kypärämyssy, joka on Inkan mielestä huppu, on ihan uusi keksintö ompelurepertuaariini! Inkan oma (äitiyspakkauksen?) kypärämyssy näyttää olevan kolmesta kappaleesta ommeltu, mutta aarteista löydetty kolmisenkymmentä vuotta vanha punainen, froteinen huppu on kahdesta kappaleesta. Otin siis mallin vanhasta kypärästä. Ompelin myös Inkalle oman kypärän ruosteenpunaisella resorilla.
 
  
 
Toivottavasti vaatelahjat ilahduttivat lapsukaisia ja olivat sopivia -tai edes isoja!
 
PS. Nyt kun olen päässyt tuhlaamaan vanhoja ja hieman silmääkyllästyttäviä kankaita sain ihan vahingossa ajatuksen ja luvan ostaa pitkästä aikaa uusia kankaita. Ihan muutama klik-klik keskiviikkoiltana ja perjantaina (!!) hain kaksi pehmeää pakettia postista. Parikymmentä jonottajaa oli numeroiden mukaan ennen minua, mutta alle vartissa olimme Inkan kanssa jo ulkona. Aika moni oli kyllästynyt odottamaan, joten monta numeroa skipattiin. Uusista kankaista lisää lähiaikoina...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti