maanantai 19. lokakuuta 2015

Juhlamekko ja arkikolttu

Olen täällä ennenkin kirjoitellut pakkomielteestäni ommella juhlamekko jokaisiin häihin, joihin olen saanut kutsun. Ja niitä mekkoja on monta! Nyt syyskuussa pääsimme taas juhlimaan rakkaiden ystävien häitä ja mekkohan sinne oli ommeltava!

Otin jälleen aimo harppauksen haasteiden kanssa. Valitsin malliksi Fable Print -mekon lehdestä Ottobre 2/2015. Mekko on kokonaan vuoritettu ja selässä on piilovetoketju.

Mallailin ylleni Tammiston Eurokankaassa myyjän kanssa todella montaa kuosikangasta. Oli perinteiset ruskeat, vihreät, viininpunaiset ja niiden sekoitukset. Läpällä ajattelin vilkaista vähän mustavalkoista kangaspöytää. Ensin mallailin valkopohjaista kangasta, jossa oli säntillisiä mustia palloja säntillisissä riveissä. Sitten mallailin mustapohjaista kangasta, jossa oli säntillisiä valkoisia palloja säntillisissä riveissä. Mutta sitten se löytyi!! Mustapohjainen kangas, jossa oli valkoisia epämääräisiä laikkuja epämääräisessä järjestyksessä. Tämä se on! Siis apua, minulla on mustavalkoinen kangas käsissäni!

Kaveriksi musta piilovetoketju ja valkoinen vuori. Lisäksi ostin myös 3€/m maksanutta puuvillakangasta yläosan kokeiluversion ompelemista varten. Ensimmäistä kertaa testasin jotain kaavaa toisella kankaalla ensin. Ja se kannatti. Olen lopputulokseen varsin tyytyväinen ja siinähän oli oikein hyvä juhlia aamuyöhön asti.

 



Samalla kangaskauppareissulla iskin silmäni hassuun petroolin väriseen ihanaan ja kamalaan polyesterikankaaseen. En kuitenkaan sitä todellakaan ostanut. Seuraavalla reissulla kangasrukka oli samalla paikallaan. Jospa mä ihan vähän katselisin ja hipelöisin kangasta? Ehkä myös peilin edessä? Ja yhtäkkiä kangasta oli mekon verran maksettuna kassissani. Oho!

Mekon malli on Suuri Käsityö -lehdestä 5-6/2011. Malli on siis oikeasti tunika/paita/pusero, mutta jatkoin helmaa mekoksi. Pääntiessä on muotokaitaleet ja vyötäröllä kumilankarypytys. Samalla kaavalla ompelin Onnenlintu-tunikan. Vieläkään en ole päässyt yli, että kuviot näyttävät postimerkeiltä ja ehkä vähän tunnistuslaatoilta ja partateriltä? Ja näteiltä taulunkehyksiltä. Voitte kuvitella, että peilin edessä on mallailtu kohdistamista! Kehystetyt tissit oli yksi vaihtoehto.





5 kommenttia:

  1. Ihanat mekot! Tosi kiva tuo petrolli kangas, erilainen :) Minulla on tuo sama pakkomielle, jokainen juhla vaatii uuden mekon/tunikan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se pakkomielle on kyllä aika rankka (ja joskus myös kallis) :D Toivottavasti ei ole isoja juhlia usein! Aika moni ystävä alkaa olla jo naimisissa ja mekkohullutuksen kohokohta olisi se oman häämekon ompelu..

      Poista
  2. Hei, muokkasitko OB:n Fable print -kaavaa jotenkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kirsi! Miten sitä ei muista vajaan vuoden takaisia juttua.. :'D En varmaan varsinaisesti muokannut, mutta luultavasti luotin kokotaulukkoon ja ompelin kokeilukankaasta aivan liian ison version! Eli jouduin muistaakseni pienentelemään sieltä ja täältä, varsinkin sivuista ottamaan sisään. Nyt vähän häiritsee tuo "lepattava" yläselkä. Eli kaavat pitäisi mitata ihan kunnolla, jos uudestaan tekisin :) Eli varsinaisesti en tainnut kaavaa muokata mitenkään!

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista