lauantai 31. lokakuuta 2015

Ristiäislahjaksi tilkkuviltti ja rapistelulelu

Saimme kunnian osallistua isännän suvun uusimman tulokkaan ristiäisiin pari viikkoa sitten. Kyselin lahjatoiveita kerrankin hyvissä ajoin ja sain pienen tytön äidiltä vastaukseksi:
"Joku peitto, tai semmonen viltti. Vaikka tilkuista tehty!"

Okei, kiva! Minkä väristä vilttiä tyttö toivoisi lahjaksi?
"Joku semmonen värikäs!"

No olisko jotain värimaailmaa? Toivesävyjä?
"Ei oo. Kaikki maailman värit on ihanii!"
Kiva, kiitos tästä.

Siinä sitten yksin ja yhdessä pohdiskeltiin, että millainen peitto olisi kätevä. Sellainen pehmeä ja lämmin lattiallaköllöttelyviltti? Pieni ja ohut käsilaukkuun pakattava viltti? Vähän isompi kaikkeenkäyvä viltti?

Lopputulos muistuttaa eniten viimeistä vaihtoehtoa. Viltti on isohko ja kaksinkertaisen trikoon paksuinen. Mallasin väliin jo vanulevyä, mutta viltistä olisi tullut muhkea täkki. Eikä sitä todellakaan olisi pakattu käsveskaan. Viltin kaikki tilkut löytyivät omista kangasvarastoista, mutta "kehyksien" ja takakankaan metsästykseen lähdin Eurokankaaseen. Keltainen pilkkutrikoo oli minusta kangaskaupan trikoovalikoimasta melkein ainoa päivänsankarin perheen näköinen kangas ja sopii minusta mainiosti tilkkujen kaveriksi. Tilkut ovat muistaakseni kooltaan noin 11x11cm ja lopullinen viltti noin 80x100cm.

Tilkkupeiton kaverina annoimme vauvalle lahjaksi ihanan rapistelulelun. Ostin lelun Roosa nauha -huutokaupasta, jonka Facebookissa aktiivisesti toimiva ompeluryhmä nimeltä Saumanvara järjesti pari viikkoa sitten. Lelu on siis kotimaisena käsityönä tehty ja uniikki kappale. Alla kuvat lelun molemmilta puolilta ja kuvat pöllitty huutokaupparyhmästä.


Ps. Saumanvaran sydämestä - Roosa nauha -huutokauppa tuotti rintasyöpätutkimukseen noin 16 000 euroa!!! Huutokaupattavana oli yli 600 kohdetta. Itse huusin poikaselle trikoopaidan, kaksi huurtumisen estopussia autoon, virkatun tiskirätin sekä tämän rapisevan hypistelylelun. Minun ompelemani peplum-mekko ostettiin 25 eurolla, fillarihuppari samoin 25 eurolla sekä vauvan body-housu-setti 17 eurolla. Hieno saavutus!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Oli kyllä mukavaa, kun oli niin vapaat kädet :) Mutta toisaalta herkullinen vastuu siitä, että viltistä tulee lahjansaajien värinen!

      Poista