sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Äiti ja poika, tekstiilikaksoset

Olen mielessäni suunnannut monet kangaskaappini kankaat jollekin henkilölle. Jos ei tietylle henkilölle niin ainakin monesta kankaasta huutaa ikä ja sukupuoli. Monet kankaat ovat joko lasten tai aikuisten makuun tai sitten niiden värisävy on jollain tavalla jommalle kummalle sukupuolelle.


Jotkut kankaat taas ovat kuosiltaan ja väriltään sellaisia, jotka sopivat monelle eri henkilölle. Kuvissa näkyvä Paapii Designin Twigs-luomutrikoo on minusta yksi niistä kankaista. Ompelin itselleni kyseisestä kankaasta hihattoman Beckie-mekon, jonka kaava löytyy Ottobre-lehdestä 2/2013. Muokkasin kaavaa sen verran, että jätin kylkipalat pois sulauttaen ne sivukappaleisiin.En tiedä onko Rovaniemellä ja Vantaalla eri mittayksikkö, mutta minulla on joka kerta suuria vaikeuksia löytää kaavoista oikea koko. Luotan joka kerta mittataulukkoon, mutta joka kerta saan ottaa saumoista sisään senttitolkulla. Aivan kuten tässäkin mekossa. Hommaahan ei helpota lainkaan se, että ylävartaloni on alavartalon kanssa eri paria. Jospa sitä ensi kerralla jo uskaltaisi olla se pari numeroa pienempi mitä mittataulukko antaa ymmärtää.

Lopputulokseen olen aivan tyytyväinen, joskin tekisi mieli ottaa joistain saumoista vielä vähän lisää. Työmekkona tätä olen enimmäkseen käyttänyt, mutta olipa se tänään päällä siskonpojan synttäreilläkin!Poikasen paitakaava on nimeltään Raide (Ottobre 6/2012) koossa 92, mutta lisäsin siihen nappihalkion! Tämä oli elämäni toinen nappihalkio (tai itse asiassa kolmas, mutta toinen ohjeen kanssa tehty...). Kovasti tuo taas uutta ilmettä paitaan. Ja ennen kaikkea olen taas oppinut jotain uutta. On tämä harrastus niin ihanan palkitseva! 


Ps. Tyttären kanssa olemme myös olleet tekstiilikaksosia. Muhkeammasta olomuodosta on kuvia tämän linkin takana.


2 kommenttia:

  1. Kangashan sopii todella hyvin sekä äidille, että pojalle. Tämä on yksi niistä kankaista, jota en ole ennen nähnyt oikein kenellekään. Valmiina vaatteena kangas näyttää paljon paremmalta! Kivan näköiset vaatteet olet tästä ommellut. Etenkin tuo sinun mekko on oikein kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tämä kuosi ei ole tainnut olla kovin suosittu. Itsekin olen vain pari vaatetta tästä nähnyt. Ehkä se on vähän talvihenkinen? Kiitän kommentista, Unelmallinen :)

      Poista