perjantai 8. marraskuuta 2013

Lisää kirjavia trikoovaatteita

Ompelukoneen ja saumurin seurassa olen päässyt ilokseni olemaan lähipäivinä. Yhtenä iltana ajattelin pyöräyttää jälleen kerran parit legginsit ja yhden tunikan. Kaposet housut ovat niin kätevät nyt kun päälle täytyy pukea monta muutakin kerrosta. Tunikat ovat ensimmäistä kertaa käytännöllisiä. Aiemmin ne menivät vain runttuun pikkuvauvaa sylitellessä ja helmat jäivät konttaavan vauvan polvien alle. Kävelevän likan päällä tunikat pääsevät oikeuksiinsa. Taas mietin onko oikea termi legginit vai onko tunika sittenkin mekko? Termeistä innostunut saa sivistää minua.
 
Pienten lasten vaatteet valmistuvat niin ihastuttavan nopeasti, että niitä kyllä joutaisi tehtailemaan enemmänkin. Kaapissa on jos jonkinlaista kangasta, mutta jostain syystä ne vähän tökkivät. Olen myös alkanut hieman kaivata sievempiä sävyjä... En (vielä) tunnusta, että kyse olisi vaaleanpunaisesta, mutta rajut väriyhdistelmät alkavat ottaa silmiin. Kirjavan ja värikkään vaatteen kanssa pitää ehdottomasti olla hillitty toinen vaate. Kirjavat housut ja yksivärinen body tai yksiväriset housut ja kirjava body. Jos mekko on kirjava niin sukkisten ja bodyn täytyy olla yksiväriset. Jos mekko on yksivärinen niin kirjava... Pääsitte kärryille.
 
Olen hämmästyksekseni ostanut lähipäivinä muutaman valkoisen bodyn, jotka tunnetusti ovat kovin käytännöllisiä syömään opettelevan yllä. Noh, suojaus ennen kaikkea! Valkoinen sopii niin kivasti värikkäiden pöllöjen ja kirjavien kauriiden kaveriksi.
 
En enää muista mistä olen näiden vaatteiden kankaat tilannut tai kenen suunnittelema kuosi on kyseessä. En ole moneen moneen kuukauteen tilannut uusia kankaita, joten kangassenkin hyllyiltä nämäkin (tutut) trikookankaat on kaivettu.
 
 
 

"Tänne, tänne!" Lipaston päälle pitäisi päästä. Ja isihän nostaa...
 


Sukka isin suuhun.


Laiskan ompelijan huolittelut. Saumurin reunaompeleella saa kivat ja helpot kiemurareunat.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti